Last news in Fakti

20 Май, 2017 13:49 8 481 5

Две опасни змии от Shelby 

Две опасни змии от Shelby  - 1

Едва ли има фен на американските автомобили, който да не е чувал тези три вълшебни думи - Shelby Super Snake. Те представляват най-потентните творения на компанията създадена от Каръл Шелби от десетки години и винаги много са ни допадали. Сега обаче, е време за две нови попълнения, които включват и пикап.

Първото е изградено на Mustang и за разлика от досегашните проекти насочени към драг отсечките, този е създаден да атакува завоите по пистите. Всичко тук започва от разширените калници на автомобила, които са следствие от разширената с 10 см следа отзад и 6 см отпред. Продължаваме с напълно регулируемото окачване, огромните спирачки идващи от Brembo и завършване с новите джанти и гуми, които са способни да пренесат мощността на пътя. И като говорим за мощност тук става въпрос за повече от достатъчните 750 конски сили идващи от компресирания 5.0-литров V8. За сега това е прототипен автомобил, но очакваме съвсем скоро да бъде пуснат в ограничен тираж.

Второто е леко необичайно за компанията, но не значи, че не ни харесва - пикапът F-150 Super Snake. Един от най-популярните и продавани автомобили в Северна Америка не може да бъде подминат от тунинг специалистите. Както Mustang и тук са пренесени всичките отличителни белези на автомобилите на Шелби, като не пропускаме и джантите. Машината е дала отпуск на малкия V6 двигател и отново разчита на 5.0-литровия V8 с компресор и мощност от 750 конски сили. За разлика от пистовия Mustang обаче, тази машина ще бъде произведена в количеството от 150 автомобила, които отговарят на цифрите в името ѝ, като цената на всяка една от тях ще започва от 96880 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    8 7 Отговор
    Така ще до като там бензина е 6 пъти по евтин, от колкото в България спрямо заплатите ! Иначе гледам, проклетите американци продължават да загниват, малко им остана.

    Коментиран от #3

  • 2 Ловеца на поршета

    20 3 Отговор
    Браво!!! Ето това са истински Фордове, а не като тези измислените дето ги продават тука в Европа. А иначе пикапчето е чудно и направо цепи мрака!
  • 3 Скорпион29

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Ти се смееш, но снощи в кварталната кръчма един познат, ярък русофил, ми откри тайната, че има няма до една седмица американския балон ще гръмне и тогава всички ще заживеем мирно и щастливо.
    По темата и двете коли са уникални, богаташите ще ги разграбят като топли милинки.
  • 4 Димп

    6 4 Отговор
    Уникални !!!✌️
  • 5 Питоня

    0 1 Отговор
    Мустанга кърти мифки