Отидете към основна версия

6 354 27

Кой ще купи Ducati? Harley-Davidson или Bajaj...

През април тази година стана ясно, че концерна Volkswagen разглежда възможността да продаде марката Ducati. Германците наеха световноизвестната инвестиционно консултантска компания Evercore за оценка на активите и проучване на възможните варианти за възстановяване на щетите, нанесени от скандала с манипулираните екологични показатели на дизеловите двигатели на VW.

Сега станаха ясни и основните претенденти за покупката на италианския производител на мотоциклети. Това са американците от Harley-Davidson и индийците от Bajaj Auto. Информацията е на Reuters, които се позовават на достоверни анонимни източници. От Harley-Davidson вече са наели компанията Goldman Sachs, които са едни от доказаните финансови специалисти, като идеята е те да направят актуална оценка на компанията.

Очакванията са предварителните заявки за покупка на Ducati да постъпят във VW още през юли тази година. Ще припомним, че Ducati стана собственост на VW през 2012 година, като тогава германците платиха €860 млн. Сега се предполага, че сумата, за която ще бъде продадена италианската марка ще е от порядъка на €1.5 млрд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини