Отидете към основна версия

6 833 6

Faraday Future би Tesla на Пайкс Пийк

Преди броени дни ви показахме прототип на автомобила на Faraday, който имаше впечатляващ старт на култовото планинско изкачване Пайкс Пийк. Още от началото на новините за него се усещаше нещо противоречиво, защото заканите бяхо много големи, но явно не са били само гласни.

Миналата година една Tesla Model S P90D със значителни модификации успя да постигне време от 11 минути и 48 секунди, но сега FF91 го затапи с повече 20 секунди с време от 11:25:83, а това при автомобилите означава изключително много. Естествено, и тук автомобилът е претърпял много промени, но основните са с цел безопасност, защото всички си спомняме страховитата катастрофа на едно Mitsubishi Evo, която ни изправи косите.

Трудно е обаче, да определим рекорда като за заводски автомобил, но от Faraday споменават, че прототипът използва дизайна, задвижването, техническите характеристики и аеродинамиката на автомобилът, който скоро ще бъде пуснат в продажба.

Ще видим какъв ще бъде отговорът на Илон Мъск, защото Model S P100D не се появи тази година, но не очакваме ново внушително подобрение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини