Отидете към основна версия

19 065 53

V12, 850 к.с. и 1470 Нм за лимузината на Путин

Автомобилите от проекта "Кортеж" ще се предлагат със сравнително широка двигателна гама, която ще включва и четирицилиндрови мотори, и V-образни осмаци. Топ агрегата ще е дванайсетцилиндров V-образен.

Информацията е на ТАСС, които цитират един от началниците в НАМИ Кирил Казмирчук. Автомобилите, името на които най-вероятно ще е Aurum (от лат. злато и Russia), ще се оборудват с въпросните три типа двигатели, като и трите ще са бензинови.

Най-малкият - четирицилиндров ще е с мощност 250 конски сили и с него ще се оборудват минивановете от проекта "Кортеж". V-осмакът ще е с мощност 650 коня и ще задвижва всъдеходите, а топ агрегата V12 ще е предназначен за лимузината на Путин.

Той ще е с мощност 850 Нм, а въртящият му момент, който е 1 470 Нм ще бъде електронно ограничен на 1 000 Нм. Според думите на Казмирчук малкият четирицилиндров мотор и големия V12 са собствена разработка на НАМИ.

V-осмакът обаче е разработен съвместно със специалистите на Porsche Engineering. За двата V-образни двигателя е предвидена деветстепенна автоматична трансмисия, а за четирицилиндровия скоростната кутия най-вероятно ще е механична.

Още от новата информация гласи, че до края на годината на Федералната служба по охрана ще бъдат предадени 14 автомобила от "Кортеж". Масовото им производство ще започне през 2018 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини