Отидете към основна версия

5 197 6

Бруталният латвийски всъдеход vs. Бонд, Джеймс Бонд

  • dartz-
  • black alligator-
  • джеймс бонд

Новият модел на латвийската компания Dartz се нарича Black Alligator и ще вземе участие в новата лента за Джеймс Бонд. Това съобщи лично собственикът на компанията Леонард Янкелович чрез съобщение в социалните мрежи.

Наред с тази информация Янкелович публикува и нови снимки и информация за Black Alligator. По думите му, бруталният всъдеход ще е превозното средство на лошите във филма. Иначе, колата се прави на базата на Mercedes-Benz.По-конкретно става дума за Mercedes-AMG GLS 63 с 5.5-литров осемцилиндров V-образен бензинов двигател, разполагащ с два турбокомпресора. Стоковият агрегат е с мощност 585 конски сили, но клиентите на Dartz ще могат да избират и по-мощни.

Компанията предлага четири модификации, мощността на които е 760, 850, 1 100 и 1 600 конски сили. Каросерията на "Черният алигатор" ще се прави от кевлар и карбон, като опция се предлага и бронирана версия.При последната, каросерийните панели са изработени от специална титаниева сплав и кевлар. Още една особеност на всъдехода се открива в салона. Седалките и част от детайлите са тапицирани с кожа от алигатор.

Друга екстравагантна приумица е воланът на автомобила. Той е покрит частично със злато и платина, а фирмената емблема е инкрустирана с 292 диаманта и два рубина. Досега прототип на Black Alligator се е появявал веднъж през юли на Gumball 3000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини