Last news in Fakti

21 Юли, 2023 13:21 1 503 2

Продава се Aston Martin от филм на Джеймс Бонд със специално оборудване

  • aston martin-
  • джеймс бонд-
  • v8-

Очаква се колата да бъде продадена за над 1.5 милиона евро

Продава се Aston Martin от филм на Джеймс Бонд със специално оборудване - 1

Един от четирите автомобила Aston Martin V8, използвани при заснемането на филма за Джеймс Бонд "Живите светлини" през 1987 г., ще бъде продаден на търг. Колата е изключително специална защото е с допълнително оборудване, използвано по време на филма.

В момента колата е оборудвана с бензинов V8, но по време на филма екипът е премахнал изцяло скоростната кутия и двигателят и на тяхно място е сложен капак на карбуратор. Компанията собственик EON Productions е собственик на автомобила до 1995 г., когато е продаден на известния колекционер на Бонд Питър Нелсън. При него той се намира в Музея на автомобилите на звездите в Англия и остава там като статичен експонат до 2004 г., когато е продаден на американски колекционер.

През 2021 г. е продаден на настоящия си собственик, който решава, че най-накрая е дошло време да върне двигателя на автомобила. Монтиран е карбураторният двигател V540 V8 с подобрения по спецификацията от Vantage, както и правилната петстепенна механична трансмисия ZF.

Докато сменял двигателя, собственикът се възползвал от възможността да отстрани корозията, да поправи всички механични проблеми и да пребоядиса автомобила, за да изглежда като нов. Освен това е монтирана подвижна централна конзола с фиктивни превключватели за всички филмови джаджи, както и бутон за самоунищожение. Накрая е добавена и огнехвъргачка, за да се направи задният ракетен ускорител по-достоверен.

От компанията, която организира търга - RM Sotheby's, смятат, че на аукционът, който ще се проведе в Монтерей между 17 и 19 август, ще открие нов собственик на автомобила, а цената на която очакват да се продаде той е над 1.5 млн евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    2 1 Отговор
    Ако са махнали гранатомета и картечницата, става непродаваем на тази цена.

    Коментиран от #2

  • 2 РЕТРО КОЛЕКЦЙОНЕР

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    нищо че са ги свалили и така си е добре , ще го прибавя в Колекцията ми в Музея ми в гр. Санданский ! .