Отидете към основна версия

4 341 2

Жена купи "цивилния болид" Mono

  • bac-
  • mono

Британците от BAC предадоха ключовете от екстремния си спорткар Mono на първия собственик. Това е ливанката Раша Джармакани - бизнес дама, шеф на компанията BEASTS. Раша се занимава с провеждане на различни масови мероприятия, свързани с автомобилите.

В края на август и началото на септември в Ливан ще се проведе 12-дневен фестивал BEASTS, където ще бъдат представени още няколко екземпляра от едноместния спортен автомобил Mono.

"Цивилният болид", както го наричат мнозина от специалистите е единствен модел на британския производител BAC. Свръхлеката кола (580 кг.) е снабдена с 2.5-литров четирицилиндров двигател, мощността на който е 310 конски сили.

Максималният въртящ момент се предава на задните колела посредством шестстепенна секвенциална скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема време от 2.8 секунди, а максималната скорост достига 273 км/ч.

Автомобилът BAC Mono прилича на болид от Формула 1, но е сертифициран за движение по стандартната пътна мрежа. По-рано тази година BAC Mono стана първият едноместен полицейски автомобил, който замина на служба на небезизвестния остров Ман.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • С болид из града

    В редиците на многобройните и слабоизвестни, но независими британски автомобилни фабрики се появи още един производител. BAC (Briggs Automotive Compan ...
    16.03.2011
    5 801
    7