Отидете към основна версия

6 458 20

Dacia, Renault и Kia продават най-много нови коли у нас

  • kia-
  • renault-
  • продажби-
  • нови автомобили-
  • българия

Един от най-чувствителните показатели за икономиката на една страна безспорно са продажбите на нови автомобили. У нас обаче те съвсем не са много, а за хората от бранша е пределно ясно, че отчитаните частични ръстове до голяма степен се дължат на износа на закупени от България нови коли за страни от ЕС.

Иначе у нас продължават да се търсят най-много автомобили втора употреба, а що се отнася до пазара на нови автомобили, той (поне на хартия) бележи ръст.

Статистиката на МВР за регистрацията на нови автомобили през първите десет месеца на годината показва, че най-много коли са от марката Dacia, която е следвана от Renault и Kia.

Румънските возила се продават основно на корпоративни клиенти. Освен за частни нужди, корейските автомобили са особено популярни у нас сред такситата и в полицията. На френските автомобили Renault, пък се пада най-голям дял от частните клиенти.

Трябва да отбележим, че в статистиката не се отчита т.нар. дерегистрация, която е пряко свързана с реизноса на автомобили, а той в България не е никак малък.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини