Отидете към основна версия

8 889 17

Поредното извращение на Крис Бенгъл

  • крис бенгъл-
  • redspace reds ev-
  • china hi-tech group corporation

Бившият главен дизайнер на BMW, който напусна баварците преди почти осем години, отново се завърна на сцената... с още по-голямо извращение. Само така може да се нарече дизайнът на компактното електромобилче, носещо името Redspace REDS EV.

Автомобилът е разработен от Бенгъл за марката Redspace, принадлежаща на китайската държавна компания China Hi-Tech Group Corporation, която до този момент не се е занимавала с производство на автомобили (компанията е специализирана в изработката на тъкачни станове).

По думите на Бенгъл, новото му творение е създадено в съответствие с т.нар. философия 90/10, проповядваща, че 90% от времето пасажерите прекарват в неподвижен автомобил и само 10% - в движение. Габаритната дължина на електрокара е 2.97 м, широчината му е 1.66 м, а височината - 1.75 м.

Междуосието пък е 1.44 м. Колата е предназначена за четирима и е построена на пространствена алуминиева рама. Въпреки странния външен вид, колата може да се нарече функционална, защото според Бенгъл мястото за пасажерите е предостатъчно, а освен това в багажника могат да се съберат и куфар, и сгъваема детска количка.

Ветроупорното стъкло е с обратен наклон и с козирка, което е направено, с цел да защити пасажерите от слънцето. Таванът е покрит със слънчеви панели, а подът на колата е проектиран така, че да прави масаж на стъпалата на пасажерите.

Параметрите на силовия тракт не са известни. Знае се, че предаването на момента е към задните колела, а максималната скорост е 120 км/ч. Концепцията има за цел да събере мнението на широката публика и чак това може да се мисли за евентуално серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини