Last news in Fakti

15 Септември, 2011 11:32 4 553 1

Китайците напредват с материала

  • changan automobile-
  • sense-
  • крис бенгъл-
  • франкфурт 2011

 

Откакто набра скорост, китайската автомобилна промишленост направи всичко възможно да убеди света, че местните дизайнери са способни единствено да копират с нечувана безпардонност. Един прототип на щанда на Changan Automobile във Франкфурт обаче има всички шансове да разбие стереотипите.
 
Концептът Sense предизвика такъв интерес сред посетителите на изложението, че сред любопитните бе забелязан дори бившият дизайнер на BMW Крис Бенгъл. При добро желание във външността на автомобила от модерния в последните години сегмент на купетата с четири врати могат да се открият стилистични заемки. Като цяло обаче дизайнът изненадва приятно.
 
Changan Automobile е един от най-големите производители в Китай. Компанията си партнира с марки като Suzuki, Mazda и Ford от години, а отскоро и с PSA. Евентуалното пускане на Sense в серийно производство обаче тъне в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    0 0 Отговор
    Който работи може и да греши, но се развива и натрупва опит... Преди време и южнокорейците, започвайки с плахите си опити в автомобилната индустрия имаха доста неуспехи и грешки, но сега са част от световния атлас на автомобилостроителите. Китайците не бива да се подценяват, напредват доста бързо, умеят да съчетават и са много добри търговци, а от всичко това печелят само клиентите с по-добро съотношение "качество-цена"...