Отидете към основна версия

12 803 15

Какво търси руска линейка в Стокхолм?

  • линейка-
  • швеция-
  • русия-
  • бърза помощ

Снимка на руска линейка, спряла на улица в шведската столица, се превърна в сензация в Twitter. Автомобилът не просто е паркирал, а медиците оказват помощ на лежащ на тротоара мъж.

Шведските медии бързо надушват интереса на публиката и захващат да разнищят историята, но предположенията, че линейката принадлежи на руското посолство, бързо са опровергани, а догадките продължават цял ден.

В крайна сметка се оказва, че автомобилът принадлежи на петербургска компания. Екипът бил пратен в Стокхолм, за да прибере у дома руски гражданин, чиято здравна застраховка покрива превоз от чужбина.

При пристигането на линейката в шведската столица обаче случайни минувачи я спрели с молба лекарите да помогнат на човек, комуто прилошало на улицата. Руските медици се погрижили за мъжа до пристигането на местните им колеги.

Същата вечер авторът на снимката се обърнал към руснаците с ново съобщение в Twitter, за да обясни, че не е имал предвид нищо лошо с въпроса "Какво прави руска линейка в Сьодер (Сьодермалм, остров в шведската столица)?". "Просто ми стана любопитно, понеже никога не бях виждал чуждестранна "Бърза помощ" тук. Не става дума за шведска русофобия, поне не от моя страна. Обичам водка. И Алфред Шнитке (съветско-немски композитор)", пише шведът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини