Отидете към основна версия

5 811 27

Honda показа новия NSX

  • honda-
  • acura-
  • nsx-
  • детройт 2012

 

Луксозното поделение на Honda най-сетне представи дългоочаквания наследник на спортната икона NSX, за който се говори от години. От Acura твърдят, че за разлика от други концепти показаният в Детройт със сигурност ще стигне до конвейера. Разработен е в Щатите от японски инженери и ще се произвежда в нова фабрика в Охайо.

Подобно на оригинала, който системно мачкаше далеч по-мощни автомобили в периода между 1990 и 2005 г., новият NSX има класическа за суперкар компоновка със средноразположен двигател. V-образният шестцилиндров VTEC с атмосферно пълнене и директно впръскване на горивото е комплектован с трансмисия с двоен съединител.

В скоростната кутия има вграден електромотор, който заедно с два други електрически двигателя съставят фирмената Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive - Двойно предаване за върхова управляемост).

От Acura все още не съобщават точни технически параметри, което е разбираемо - все пак става дума за първия прототип. Серийният вариант ще атакува пазара най-рано през 2015 г., докогато предстои да изтече много вода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини