Отидете към основна версия

25 999 53

Папараци засякоха новото BMW X5

  • bmw-
  • x5

 

Смяната на генерациите при баварския модел Х5 се очаква от доста време. Феновете на марката вече са нетърпеливи и напоследък в интернет се появиха какви ли не спекулации по темата. Сега обаче папараци успяха да снимат новото Х5 - за съжаление обвито със силен камуфлаж.
 
Очаква се смяната на поколенията да стане през 2014 година, но както се вижда баварците вече провеждат активни тестове на новата Х5-ица. По непотвърдена информация, новото SUV на BMW ще бъде по-леко от предшественика си с цели 150 килограма, които няма да са за сметка на габаритите.
Изменеията ще засегнат основно окачването на автомобила с повишена проходимост. Новото Х5 ще бъде оборудвано с усъвършенствана 4х4 система и ще се справя още по-добре с трудни терени. Освен фирмената xDrive система промените ще засегнат и доста от т.нар. асистент системи.
 
Става дума за нови устройства за нощно виждане, значително подобрен паркинг асистент, система за разпознаване на пътните знаци и маркировка, както и за активен круиз контрол и иновативна камера за заден ход с много голям ъгъл на виждане.
 
Външните изменения ще са по-скоро с еволюционен характер, а що се отнася до агрегатите, инженерите най-вероятно ще следват все по-актуалната хибридна тенденция. Един от очакваните акценти ще е новият турбодизел с три компресора, който баварците доразработват в момента.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини