Отидете към основна версия

4 678 12

Маймуните уволниха топ мениджър на VW

  • vokswagen-
  • скандал-
  • маймуни-
  • томас щег

Директорът по външните връзки на VW Томас Щег се прости с поста си заради скандала с експериментите с маймуни, който избухна в края на миналата седмица. Шефът на концерна Матиас Мюлер е приел оставката на Щиг, който е поел цялата отговорност за опитите с макаците, съобщава Automotive News.

Вътрешното разследване на скандала се е натъкнало на преписка по електронната поща, от което става ясно, че Щег е информиран за предстоящите експерименти с животни през май 2013 г. Целта на тестовете е била да бъде опровергано твърдението на Световната здравна организация, че отработените газове от дизелови двигатели могат да предизвикат рак.

В интервю за Bild Щег твърди, че експериментите са съответствали на международните научни стандарти и са били одобрени от Комисията по етика в САЩ. В рамките на опитите, провеждани в Изследователския институт са респираторни заболявания "Лавлейс" по поръчка на Европейската изследователска група за защита на околната среда и здравето в транспортния сектор (EUGT), 10 макака са били обгазявани в херметична камера от ауспуха на дизелова Костенурка, докато гледат анимационни филмчета.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини