Отидете към основна версия

6 159 10

BMW изправя лифтбек срещу Audi RS3

Компанията BMW работи над нов лифтбек от втора серия, който ще разполага и с наточена М версия. По информация на Autocar, идеята на баварците е да изправят наточеното изпълнение в директна конкуренция с Audi RS3 и Mercedes-AMG CLA 45.

BMW M2 Gran Coupe ще се появи в дилърските центрове на марката през 2019 година и в базовото си изпълнение ще е със задно предаване. Двигателят ще е заимстван от купето М2 - трилитров турбошестак с мощност 370 конски сили (465 Нм).

Автомобилът ще работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия или със седемдиапазонна автоматична трансмисия с два съединителя. Ненаточените версии ще се оборудват с гама от три- и четирицилиндрови мотори с обем 1.5 и 2.0 литра.

Ще е налична и хибридна версия, която ще се задвижва от силов тракт, включващ 1.5-литров бензинов агрегат и електродвигател. Само на ток хибридът ще може да изминава 50 километра. Лифтебът от втора серия ще се прави на UKL платформата, на която са изградени новото Mini и BMW-тата 2er Active Tourer, X1 и X2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини