2 Февруари, 2018 11:36 6 141 10

BMW изправя лифтбек срещу Audi RS3

Компанията BMW работи над нов лифтбек от втора серия, който ще разполага и с наточена М версия. По информация на Autocar, идеята на баварците е да изправят наточеното изпълнение в директна конкуренция с Audi RS3 и Mercedes-AMG CLA 45.

BMW M2 Gran Coupe ще се появи в дилърските центрове на марката през 2019 година и в базовото си изпълнение ще е със задно предаване. Двигателят ще е заимстван от купето М2 - трилитров турбошестак с мощност 370 конски сили (465 Нм).

Автомобилът ще работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия или със седемдиапазонна автоматична трансмисия с два съединителя. Ненаточените версии ще се оборудват с гама от три- и четирицилиндрови мотори с обем 1.5 и 2.0 литра.

Ще е налична и хибридна версия, която ще се задвижва от силов тракт, включващ 1.5-литров бензинов агрегат и електродвигател. Само на ток хибридът ще може да изминава 50 километра. Лифтебът от втора серия ще се прави на UKL платформата, на която са изградени новото Mini и BMW-тата 2er Active Tourer, X1 и X2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЕНВЕ ПАУЪР

    20 11 Отговор
    Ненаточените версии ще се движат с бутане или репатрак.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПЕРНИШКИ ГОУФ

    11 4 Отговор
    Нема по брзо от Гоуфо!
  • 4 бмв

    8 12 Отговор
    Със сигурност 100 пъти по добре от смешното CLA , по-добро и от голф (ауди) рс3
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МКАТА

    11 3 Отговор
    Да направят един Supercar без тва не са правили от 100 години и немога да разбрера защо ? Ето AUDI имат R8 Mercedes имат SLS , SLR , GT R . Голям фен съм на BMW ама на последък нищо не правят само някви тъпи седани и купета, слагат М - ковия V8 двигател и голяма работа дето го слагат на М5 М6 Х5М и Х6М даже и на новото М5 го сложиха . BMW..... чакаме Supercar кога ?!?!?!?!?!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Никой

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "МКАТА":

    BMW никога не са били в сегмента на суперколите. М1 е изолиран случай, несполучлив при това. По-добре да правят спортни автомобили са нормалните хора, в това са добри.
  • 8 Тошко

    6 2 Отговор
    Хахаха колеги,забавни сте!!Дали ще е пряк конкурент на Rs3 ще видим като излезе до него на пистата!Лично мен ме съмнява,иначе поне откъм дизайн се подобряват гледам
  • 9 цецо

    3 4 Отговор
    Rs3 е 400коня и просто е пипнато и готово за рали!!а като го гледам това енве не е!
  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "МКАТА":

    Бмв показаха новата 8 ма серия дали ще има М версия не се знае ама ще е в категорията на Ауди и Мерцедес