Отидете към основна версия

23 677 79

Toyota се отказва от Avensis

  • toyota-
  • avensis-
  • corolla

Слаби продажби и залязващ интерес към седаните от клас D като цяло вероятно ще принудят Toyota да спре предлагането на Avensis в Европа, твърди британското сп. Autocar. Миналата година японците са успели да продадат едва 24 319 коли от модела, с 28% по-малко от 2016-а и седем пъти по-малко от лидера в сегмента Volkswagen Passat.

Новината потвърждава по-стари слухове, че Toyota съдбата на Avensis на Стария континент е под въпрос. Пред Autocar шефът на европейското поделение на компанията Йохан ван Цил не отрича, че все още не е взето решение дали третата генерация на модел ще получи наследник.

"Доволни сме от представянето на Avensis", казва мениджърът. "Питаме се обаче дали следващата стъпка трябва да бъде отново модел от D-сегмента, или нещо различно". Според Цил тази ниша в гамата на марката може да заеме нов по-малък седан построен на базата на Corolla.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с Toyota Corolla XII

    Вариатор, имитиращ десет предавки предавки, "умна" механична трансмиси и изключително дързък вид - това е новата Corolla или по-конкретно по ...
    29.03.2018
    10 175
    18