Отидете към основна версия

21 376 15

Нов вид автомобилен рекет от Украйна

  • изнудване-
  • рекет-
  • украйна

Нова схема за изнудване на собственици на автомобили набира размах в Украйна. Жертвите получават заплахи в писмен вид, а за да потвърдят сериозността на намеренията си, рекетьорите дупчат гумите на колите с искане да им бъдат преведени пари по банкова сметка.

"Срязаната гума е само първо предупреждение. На 29 години съм, преди половин година се завърнах от АТО (Антитерористичната операция, както украинците наричат гражданската война в Донбас) и затова не мога да си намеря нормална работа. Жената ме напусна, нямам пари. Съден съм условно за кражба", гласи посланието.

"Имам цялата информация за колата ти, знам и къде живееш. Мога да надера цялата ти кола, да изпочупя стъклата или да я подпаля - нямам какво да губя. И да я криеш, и да не я криеш, рано или късно ще я намеря. Имаш 2 дни да преведеш 500 гривни (малко над €15) на сметка... в "Приват 24" (руска интернет банка). Като основание за плащането посочи регистрационния номер на колата си и след това можеш да бъдеш спокоен, че няма да ѝ сторя нищо".

"Вие ме докарахте до тук, аз също искам да живея. Няма смисъл да се обръщаш към полицията, никой няма да ти помогне. Ремонтът няма да ти струва евтино. Ако въобще е възможен. Утре ще ти оставя още няколко драскотини, за да не се съмняваш в думите ми", завършва посланието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов вид изнудване от Русия

    Схема за рекет на шофьори с най-обикновен катинар набира скорост в различни части на Русия. Изнудвачите заключват евтини катанци за дръжките на вратит ...
    27.11.2017
    94 449
    71