Отидете към основна версия

60 262 123

Путин посочи горивото на бъдещето

  • гориво-
  • газ-
  • електромобили-
  • владимир путин-
  • проучване

Владимир Путин постави точка в спора за горивото на бъдещето в Русия и това не е електричеството. На заседание на правителството той е изказал мнение, че страната трябва да отдаде приоритет на газта пред тока, предава ТАСС.

"Ясно е, че трябва да отделяме все повече и повече внимание на въпросите от екологичен характер. Виждаме тенденциите, които набират скорост в световната икономика, включително и в автомобилостроенето, предвид значителното използване на електромобили. За нашата страна, разбира се, използването на газомоторно гориво е дори по-голям приоритет", подчертава руският президент.

Путин пояснява, че "за да се получи електроенергия, тя първо трябва да се произведе, а значителна част от нея се добива от въглеводороди. Това е много сериозно обстоятелство, което отчитат малцина", отбелязва руският държавен глава.

Владимир Путин не за първи път се изказва в полза на газта. По-рано руският президент също е отбелязвал, че продажбите ѝ на вътрешния пазар ще имат по-голям икономически ефект, отколкото износът.

Като пример за ползата от газта Путин е сочил "Газпром", който от известно време модифицира автопарка си за работа на газ. "До какво доведе това? До масово уволнение на шофьори - защото няма как да крадат гориво", казва руският президент, отбелязвайки, че лесно може да се предположи какво се случва в армията, например.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини