Отидете към основна версия

25 238 24

Ново унижение за Golf GTI

  • volkswagen-
  • golf-
  • polo-
  • gti

След като падна безславно от Hyundai i30 N, "кръстникът" Volkswagen Golf GTI претърпя нова унизителна загуба - този път не от кого да е, а от... малкото си братче Polo GTI. При това ако в първия случай решаващият фактор за победата на корейския хечбек бе сериозният превес в мощността, предимството в роднинския спор определено е на страната на баткото.

Видео от драг надпреварата между волфсбургските бегачки по време на GTI Performance Days 2018 на пистата "Аскари" в Испания публикува YouTube-каналът Car Mania. Двете VW-та имат еднакъв 2.0-литров двигател. В Golf GTI Performance обаче той развива 245 к.с. и 370 Нм, докато в Polo GTI мощността му е "едва" 200 коня, а въртящият момент - 320 Нм.

Обяснение за изненадващия резултат може да се търси на първо място в различните настройки на системата за контрол при потегляне, която пилотите на двата автомобила кой знае защо не изключват. Влияние обаче със сигурност оказват по-ниското налягане на турбокомпресора на Polo, което предполага по-добра отзивчивост при подаване на газ, и допълнителната предавка, добавена в скоростната кутия DSG на Golf миналата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Намери ли си Golf GTI майстора?

    Hyundai едва насмогва с поръчките за i30 N и в класа на горещите хечбекове очевидно има нова звезда. Какво мисли по въпроса "кръстникът" Vol ...
    23.04.2018
    13 203
    66