Last news in Fakti

27 Април, 2018 13:12 25 230 24

Ново унижение за Golf GTI

  • volkswagen-
  • golf-
  • polo-
  • gti

След като падна безславно от Hyundai i30 N, "кръстникът" Volkswagen Golf GTI претърпя нова унизителна загуба - този път не от кого да е, а от... малкото си братче Polo GTI. При това ако в първия случай решаващият фактор за победата на корейския хечбек бе сериозният превес в мощността, предимството в роднинския спор определено е на страната на баткото.

Видео от драг надпреварата между волфсбургските бегачки по време на GTI Performance Days 2018 на пистата "Аскари" в Испания публикува YouTube-каналът Car Mania. Двете VW-та имат еднакъв 2.0-литров двигател. В Golf GTI Performance обаче той развива 245 к.с. и 370 Нм, докато в Polo GTI мощността му е "едва" 200 коня, а въртящият момент - 320 Нм.

Обяснение за изненадващия резултат може да се търси на първо място в различните настройки на системата за контрол при потегляне, която пилотите на двата автомобила кой знае защо не изключват. Влияние обаче със сигурност оказват по-ниското налягане на турбокомпресора на Polo, което предполага по-добра отзивчивост при подаване на газ, и допълнителната предавка, добавена в скоростната кутия DSG на Golf миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    75 28 Отговор
    Голфа от доста години не е това, което беше и е предпочитан варел от хора с IQ, измеримо с двуцифрено число.

    Коментиран от #4

  • 2 Мда

    58 23 Отговор
    Даже ги надценяваш собствениците на тоя кокошарник!
  • 3 rusenskata batka

    55 37 Отговор
    Ей момченца , кога ще разберете , че немските кенефи не са същото качество като едно време , вече корейците ги трепят на пистите !

    Коментиран от #9

  • 4 Валя

    75 9 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Страшен манталитет имате,бързината ли е единственото качество,което търсите,не всички са състезатели по улиците,понеже сте дървени гъзари трябва да са Ви по-бързи колите от на конкуренцията и съответно да създавате повече предпоставки за инциденти,a това е IQ измеримо с едноцифрено число

    Коментиран от #18, #24

  • 5 Никой

    29 17 Отговор
    Kaкво се очудвате? Сегашната генерация Поло излезе преди по-малко от година, естествено, че ще победи стария Голф. Вместо да правите статии "сензации" се образовайте малко.
  • 6 гост

    44 12 Отговор
    Самите VW дават на Polo GTI 0-100 за 6,7 сек., а на Golf GTI за 5,9 сек.

    Тия клипове и тестове са направени от едни големи "специалисти" та мани, мани...

    А колкото до хората с ниско IQ, кокошарници и други глупости:
    Golf e най-продавания хечбек за всички времена и е втори по продажба автомобил в световен мащаб за всички времена. Пред него е само Toyota Corola.

    Таааа, приказвайте си, приказвайте си...

    Коментиран от #11, #19

  • 7 123

    32 20 Отговор
    Абе то и Джулия бие М3 ама кво? Ако имаш кинтаци, кое ще яхнеш? От 100, поне 95 ще вземат бавареца. Та и тук така. Голфа си е Голф. И само хора, които не са притежавали такава кола, говоря за такава от магазина, могат да ръсят кръчмарски лафове за германската кола.

    Коментиран от #12, #13

  • 8 Стефан

    39 11 Отговор
    Голф 2 е последното хубаво нещо направено в концерна Фолксваген, народна кола, друг път, в своя клас държи най високи цени, а моите любимци от АУТО БИЛД все немските марки са най добри, на другите им липсвала фината шлифовка, волана бил не информативен, а багажника бил с 14 литра по малко и не предлагал гъвкави решения - дрън дрън и още 20 други глупости от които хората не се интересуват, затова ме на прехвалените марки, даже и корейците ги бият по качество.
  • 9 хае

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "rusenskata batka":

    абе чедо сладко, ти пиеш ли си витамините, както мама заръча????
  • 10 Mpowered

    6 8 Отговор
    КУРНИЦИ !

    БМВ FTW !
  • 11 Личката

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А иначе ти би карал къде, къде по- добре цццц
  • 12 Бухахахахахха

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Естествено,че взимам Алфата.Така ще се надсмивам на поне 95 "рацери".Ей така да видиш едно 180-200 оцъклени очички.За съжаление нямам такива пароли.Бухахахахахаха
  • 13 Бухахахахахха

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    И още нещо:

    "От 100, поне 95 ще вземат бавареца."-това означава,че и на една кофа да сложа надпис М3 ще се избият за нея?Така ли да го разбирам?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 АЛФА Q 4

    11 5 Отговор
    НА това Валя. При GTI версиите най важно е скоростта.Но при всички немски каски мощността реалната е винаги по голяма от обявената.За да излязат винаги напред в тестовете.Кална нация са швабите.И най нежната немска песен може да се марширува
  • 16 АЛФА Q 4

    15 2 Отговор
    Пишат и за алфата.gulia преби префектите немски варели amg и mката.И накрая заключението на немските (експерти).предпочитаме amg защото е с автоматична скоростна кутия.Абе мръсен швабен защо настрои GULIA с автоматична кутия с още по добри показатели е. Защото щяха каските ХЕПТЕН да станат за смях.
  • 17 АЛФА Q 4

    4 3 Отговор
    На номер 123 не гоуфо. си е гоуфо.А.А СЕЛЧО си е СЕЛЧО.До Чикаго и назад.ОТ ВЕЛИК БЪЛГАСКИ ПИСАТЕЛ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ АМА НЕМОЖЕ НА ЗАБЛУДЕНИЯ ДА ОБЯСНИШ ЧЕ Е ЗАБЛУДЕН
  • 18 ГостЪ

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Валя":

    Валче , ти да не да неможеш да караш и затова тези дето те изпреварват да ти се струват толкова страшни . Често пъти не бързите а неадекватните , каращи
    с четиридесе примерно в лявата лента на Борис , при ограничение 70 успоредно и със същата скорост на тези в дясната така изнервят нормалните шофьори с ангажиминти и срокове , че после
    нопрежението от дебилизма неминуемо води до агресия Натова му викам китайската стена.Няма минаване , няма четене на правилника където пише , че някои ленти се освобождават след изплеварване . Все пак ако ще се движиш с скоростта на рейса по добре се качи на него . А ако те е страх да се развиваш и караш адекватно бягай вкъщи .Дори въпросните са убедени , че са прави , ако и да нарушават закона .И това е само един плимер . Това е коефициент 0 .
    И на такива в Германия им друсат жестоки глоби .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Red star

    5 1 Отговор
    Браво! Какво чакате, купувайте тойотки, хюндайчета и кии!
  • 21 ГОЛЕМИЯ АЛ

    8 0 Отговор
    РАЗБИРАМ ХОРАТА С БЕНТЛИ..МЕРЦЕДЕС...ФЕРАРИ....

    НО ДА ТЕГЛШ КРЕДИТ ЗА ДА СИ КУПИШ ГОЛФ..И ДА УМРЕШ ОТ ГЛАД , НЕ ГО РАЗБИРАМ....🤣😂😅
  • 22 ПЕРНИШКИ ГОУФ

    0 0 Отговор
    УЖАССС!
  • 23 РИЗБРАХТЕ ЛИ СЯ ЩО ХЮНДАЙ

    5 1 Отговор
    Са СКЪПИ
  • 24 Нумероооооо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Валя":

    Обясни какво е едноцифрено число