Отидете към основна версия

14 313 7

Да изчезнеш за 20 секунди

  • кражба-
  • инцидент-
  • безключово запалване

Не ще и дума, че безключовото стартиране на двигателя е практична екстра. За съжаление освен риск от нещастни случаи в затворени пространства тази опция дава допълнителен коз в ръцете на крадците, тъй като безжичният сигнал може да бъде сканиран и след това възпроизведен.

Както показва този видеозапис от Великобритания, за задигането на автомобил по този начин не е необходима дори цяла минута, както в заглавието на култовия филм. Апашите се нуждаят от едва 10 секунди за прехващането на сигнала и още толкова за настройката на седалката.

Собственикът на откраднатия Mercedes-Benz, се оплаква, че GPS-датчикът за спътниково проследяване на колата бил деактивиран бързо след заснетото от охранителните камери и тя надали някога ще бъде открита.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Как се краде скъпа кола в БГ? (ВИДЕО)

    През уикенда ви показахме един видеозапис от Великобритания, в който авто крадци успяха да задигнат автомобил за по-малко от половин минута. Сега, едн ...
    28.05.2018
    55 062
    91
  • Безключово запалване убило поне 28 души

    Системите за безключово стартиране и гасене на двигателя стават все по-популярни. Понякога обаче удобството да влизаш в колата и да "палиш" ...
    15.05.2018
    48 432
    36