Отидете към основна версия

34 545 42

В Монако се появи ултраскъп баварски хиперкар

  • gumpert apollo-
  • intensa emozione

В света има само десет такива автомобила и повечето от тях са затворени в лъскави гаражи и са част от различни частни колекции. Има и такива богаташи обаче, които си карат подобни екзотики по цивилната пътна мрежа, при това бе много-много да се притесняват, че някой може да ги "забърше".

И къде другаде ако не в Монако - мястото, където суперкарите са повече от населението. В случая става дума за Apollo Intensa Eione - един автомобил, произведен от компанията Gumpert Apollo, който като нов струва $2.6 млн. Сега цената му вече е над три милиона. Всеки от десетте такива хиперкара, дело на компанията базирана в Бавария, е направен по индивидуална поръчка.

Този, който виждате на снимките и във видеото по-долу е решен в цвета Purple Dragon. Карбонът преобладава, както в екстериора, така и в интериора на колата, която пък се задвижва от 6.3-литров V-образен дванайсетцилиндров двигател с мощност 780 конски сили. Този мотор позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.7 секунди и максимална скорост от 335 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Gumpert умря! Да живее Apollo!

    Германският производител Gumpert се завръща с ново и едновременно с това познато име. Компанията, която вече се казва просто Apollo, представи чудовищ ...
    25.10.2017
    3 676
    10
  • Първата жертва от Gumball 3000 e Gumpert Apollo

    Най-известното рали със супер автомобили в света - Gumball 3000 тази година отново се провежда на територията на Европа, като началната точка бе в Дъб ...
    04.05.2016
    26 350
    4