Отидете към основна версия

7 982 16

Новото Cherokee слиза от конвейера през май

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • daimler-
  • hemi. mercedes-benz-
  • ml-klasse

Компанията Chrysler обяви датата, на която ще стартира производството на новия Jeep Grand Cherokee. Първият автомобил ще слезе от конвейера на 3 май тази година. Новото Grand Cherokee е построено на базата на Mercedes-Benz ML.

В сравнеие с предшественика си Cherokee е станал по-голям с 135 мм, а междуосието е вече 2 915 мм. Окачването е напълно независимо, пневматично с пет степени на клиренса. Освен това всъдеходът е снабден със система Select-Terrain, която регулира чувствителността на педала на газта и превключва автомобила в режим 4х4.

Двигателите за новото поколение на Jeep Grand Cherokee са два: Pentastar V6 с обем 3.6 литра и мощност 280 к.с., както и 5,7-литровия HEMI V8, развиващ 360 к.с. По предварителни данни цената на базовото изпълнение в САЩ няма да надхвърля $30 000.

Трябва да отбележим, че времето от премиерата на Grand Cherokee до появата му на поточните линии е близо година. Официалното представяне на модела беше миналата пролет в Ню Йорк. На няколко пъти от компанията отлагаха пускането му в серия първоначално заради преструктурирането на компанията, а впоследствие и заради проблеми с Daimler (бившия партньор на Chrysler).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини