Отидете към основна версия

6 086 9

Ford отчита гигантски загуби в Европа, обвинява Брекзит

  • ford-
  • брекзит-
  • загуби

Ford обясни огромния спад от £760 млн. (€848 млн.) на печалбите си в Европа с несигурността покрай Брезкит. Американската компания има готовност да предприеме "всякакви необходими мерки", за да запази бизнеса си на Стария континент и да противодейства на спадащото доверие във Великобритания, предизвикано от предстоящото напускане на Европейския съюз, съобщава The Independent.

Високопоставени мениджъри от Ford смятат, че £470 млн. (€524 млн.) от загубите се дължат само на спада в стойността на британския паунд след референдума за Брекзит през 2016 г. Оценката влиза в пряко противоречие с оптимизма, изразен през април от вицепрезидента по глобалните пазари Джим Фарли във връзка с "напредващите" преговори за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Четири месеца по-късно те изглеждат в задънена улица и все повече производители на автомобили със заводи във Великобритания са на ръба на паниката заради липсата на яснота за правилата, по които ще се търгува с Европа след Брекзит.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ford се отказва от Mondeo

    Един от най-продаваните доскоро модели на Ford ще отпадне от гамата на производителя с цел съкращаване на разходите на европейския пазар, съобщава Tel ...
    03.09.2018
    9 130
    41