Отидете към основна версия

10 201 24

Шпионски снимки на обновения VW Phaeton

  • volkswagen-
  • vw-
  • phaeton-
  • шпионски

В глобалната мрежа се появиха шпионски фотографии на обновения Volkswagen Phaeton. Те са тиражирани от британското издание Auto Express, като по техни данни автомобилът е подготвен специално за китайския пазар. Световната премиера на новия Phaeton ще се състои именно в Китай. В края на април посетителите на Пекинското автомобилно изложение ще могат първи да се запознаят отблизо с волфсбургския флагман. Носят се слухове обаче, че седан с аналогична външност ще се появи и в Европа, а дебютът му ще е през септември в рамките на автосалона в Париж.

Това, което се вижда при обновения VW Phaeton, са различните предни светлини. Нови са също предната броня и радиаторната решетка. Стоповете разполагат с различно LED осветление, като и самата им форма е леко видоизменена. Говори се, че автомобилът ще получи съвършено друг салон, който представлява луксозно изпълнение на новия интериорен дизайн на марката.

Гамата от агрегати ще бъде разширена, а една от интересните новости е новият трилитров турбомотор. Той е бензинов, шестцилиндров, с непосредствено впръскване на горивото. Още един от интересните агрегати за рестайлинговия Phaeton е десетцилиндровият дизел.

Както стана известно по-рано, с обновената версия на VW Phaeton за Китай маркетолозите се целят в т.нар. група местни милионери. Според шефа на немския институт за автомобилна индустрия Вили Диц пък, хората от Китай не асоциират марката Volkswagen с производител на луксозни превозни средства и на Phaeton ще му е трудно да се наложи там.

Ще припомним, че топ лимузината с марка VW се произвежда от 2002 година, като до този момент търпи два рестайлинга. Продажбите на Phaeton никога не са надхвърляли 20 000 годишно, а заради ниската му популярност в САЩ немците спряха да го продават там през 2006 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини