Отидете към основна версия

11 525 29

Ето го най-бързото серийно Ferrari

  • ferrari-
  • f12berlinetta-
  • женева 2012

Автомобилен салон "Женева 2012". Наш екип от мястото на събитието.

В Женева, най-престижното автомобилно изложение в Европа, среща си дадоха 260 автомобилни компании от 30 страни по света. Посетителите имат възможност да разгледат 700 нови модела, най-запомнящите се от тях обаче се броят на пръсти. В безспорна звезда на женевското изложение се превърнаха новото попълнение в моделната гама на Скудерията, обозначено като Ferrari F12bеrlinetta.

Премиерата на Скудерията се явява на практика най-мощното и бързо серийно Ferrari в историята на марката. Името Berlinеtta, пък идва от една забежка към миналото. Още преди Втората световна война италианците кръщават така най-бързото си купе. Сега, под капака на F12berlinetta е монтиран V-образен дванайсетцилиндров мотор, който притежава мощност от 740 к.с.

Максималният му въртящ момент е 690 Нм и предвид свръх олекотеното купе ускорението е доста впечатляващо. От 0 до 100 км/ч F12bеrlinetta ускорява за 3.1 секунди, като по думите на италианците максималната му скорост е над 340 км/ч. Трудно е да се повярва, но от Скудерията твърдят, че в смесен режим новото Ferrari харчи под 15 литра на 100 километра пробег.

Още нещо любопитно е, че за основа на мотора е ползвана концепцията от агрегата на Ferrari FF. При F12berlinetta обаче той е форсиран и сериозно доработен. От компанията заявиха, че с този двигател ще се оборудват и всички бъдещи дванайсетцилиндрови модели на компанията, включително и новото Enzo.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новото Ferrari има женска анатомия

    Представеното в Женева ново Ferrari F12bеrlinetta беше една от най-големите атракции на салона. Мнозина от специалистите казаха, че дизайнът е уник ...
    12.03.2012
    16 860
    34