Отидете към основна версия

7 836 4

Електрификация и за най-бързата Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • rs

Чешкият лифтбек ще се появи на пазарите след четири години, но още от сега е ясно, че наточената и версия с обозначение RS ще е хибридна. Това заяви ръководителят на направление "Нови разработки" Кристиан Щтрубе.

По неговите думи, така собствениците ще могат да я използват ежедневно само на ток в града, с двигател с вътрешно горене на извънградско, а при нужда от цялата мощ ще се активират и двата мотора на хибридния силов тракт.

Първият хибрид на Skoda ще стане флагманът Superb, който най-вероятно ще се появи на бял свят още през следващата година.

Хибридният силов тракт и на Superb, и на следващата Octavia RS ще е сходен с този, използван на концепцията Vision RS.

Двигателят с вътрешно горене е бензинов, разполага с турбокомпресор и е с работен обем 1.5 литра и мощност 150 конски сили. Електрическият мотор е с мощност от 102 конски сили, а акумулаторният блок е с капацитет 13 киловат часа.

Автономният пробег само на ток е 70 километра, а ускорението от 0 до 100 км/ч - под 6 секунди. В момента Skoda Octavia RS се предлага с двулитров турбомотор с мощност 245 конски сили, който ускорява колата до 100 за 6.6 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Чехите показаха новата Skoda отвътре

    Чехите пуснаха официални снимки на салона на своя нов модел Scala. Това, което се вижда от фотографиите е, че интериорът на иновацията няма да има нищ ...
    29.11.2018
    14 813
    36