Отидете към основна версия

19 606 50

Great Wall Hover H6 стана „Модел на годината” в Китай

  • great wall-
  • hover-
  • h6-
  • награда

SUV моделът на Great Wall - Hover H6, спечели наградата „Модел за 2011 г. на независим производител” на годишните автомобилни награди на медията CCTV в Китай. Ежегодният конкурс, който се провежда за седма година, се организира от водещата телевизионна компания в Китай – CCTV, Китайския център за автомобилни технологии и проучвания и др. Журито се състои от 100 съдии, сред които 30 авторитетни автомобилни екперти от Китай, 50 автомобилни журналисти и 20 представители на автомобилни компании. Всеки модел се оценява чрез тестове и гласуване, а класацията е едно от най-престижните и популярни автомобилни събития в Китай. 

Наградата беше връчена на г-жа Ван Фън Ин, президент на Great Wall Motor. „Китайските независими марки на пазара постигнаха напредък и по отношение на качество, и на технологии, и това не остана незабелязано от потребителите, медиите и пазара. Тази награда е не само публично признание за Great Wall Motor и Hover, но и ни мотивира да правим още по-добри и големи неща,” заяви г-жа Ван Фън Ин. Тя сподели, че Great Wall Motor ще продължи да инвестира в проучвания за технологични иновации и в управление на качеството на продуктите.

Според данни на Китайската асоциация за леки автомобили Hover е на първо място на SUV пазара в страната 9 поредни години. Hover H6 се позиционира като практичен SUV автомобил. Моделът предлага високи технологии, с които не може да се похвали друг автомобил от този клас - като интелигентна система за контрол, GPS система с гласов контрол, функция “cruise control”, помощен спирачен механизъм, система за следене на налягането на гумите и много други.

Президентът на GWM заяви, че фокусът върху SUV моделите е част от корпоративната стратегия на Great Wall Motors. В момента Hover е водеща марка в категорията си на китайския пазар и има за цел да е сред трите най-продавани SUV модела в света до 2020 г.

Hover H6 се очаква да бъде предложен и на пазара в България от "Литекс Моторс" в края на 2012 г. В момента у нас компанията предлага Hover H5, който е с богато ниво на оборудване и подчертани офроуд възможности. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Great Wall показа следващия Hover

    Дни преди откриването на автосалона в Пекин на 23 април Great Wall представи новото поколение на най-големия си и луксозен всъдеход. Hover H7, чийт ...
    12.04.2012
    28 947
    79