Last news in Fakti

9 Март, 2012 12:41 19 596 50

Great Wall Hover H6 стана „Модел на годината” в Китай

  • great wall-
  • hover-
  • h6-
  • награда

SUV моделът на Great Wall - Hover H6, спечели наградата „Модел за 2011 г. на независим производител” на годишните автомобилни награди на медията CCTV в Китай. Ежегодният конкурс, който се провежда за седма година, се организира от водещата телевизионна компания в Китай – CCTV, Китайския център за автомобилни технологии и проучвания и др. Журито се състои от 100 съдии, сред които 30 авторитетни автомобилни екперти от Китай, 50 автомобилни журналисти и 20 представители на автомобилни компании. Всеки модел се оценява чрез тестове и гласуване, а класацията е едно от най-престижните и популярни автомобилни събития в Китай. 

Наградата беше връчена на г-жа Ван Фън Ин, президент на Great Wall Motor. „Китайските независими марки на пазара постигнаха напредък и по отношение на качество, и на технологии, и това не остана незабелязано от потребителите, медиите и пазара. Тази награда е не само публично признание за Great Wall Motor и Hover, но и ни мотивира да правим още по-добри и големи неща,” заяви г-жа Ван Фън Ин. Тя сподели, че Great Wall Motor ще продължи да инвестира в проучвания за технологични иновации и в управление на качеството на продуктите.

Според данни на Китайската асоциация за леки автомобили Hover е на първо място на SUV пазара в страната 9 поредни години. Hover H6 се позиционира като практичен SUV автомобил. Моделът предлага високи технологии, с които не може да се похвали друг автомобил от този клас - като интелигентна система за контрол, GPS система с гласов контрол, функция “cruise control”, помощен спирачен механизъм, система за следене на налягането на гумите и много други.

Президентът на GWM заяви, че фокусът върху SUV моделите е част от корпоративната стратегия на Great Wall Motors. В момента Hover е водеща марка в категорията си на китайския пазар и има за цел да е сред трите най-продавани SUV модела в света до 2020 г.

Hover H6 се очаква да бъде предложен и на пазара в България от "Литекс Моторс" в края на 2012 г. В момента у нас компанията предлага Hover H5, който е с богато ниво на оборудване и подчертани офроуд възможности. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепо

    4 2 Отговор
    Супер! Знае Гришата какви коли да прави тук!
  • 2 Цветомир Попов

    2 1 Отговор
  • 3 Айгюнер Неджатиев

    3 0 Отговор
  • 4 Пловдив

    3 3 Отговор
    Е стига реклама вече де! То от толкова много убеждавания какви танкове били тия световно неизвестни китайски возила всеки ще се усъмни така ли е наистина.
  • 5 другаря

    0 4 Отговор
    Добре, че е Гришата иначе сме умрели от глад, умен, работлив и честен българин.
  • 6 До 4 - от Пловдив

    2 2 Отговор
    До @4 Неизвестни са за теб щото си от Пловдив. По далече от тепетата и от носа си не може да видиш. GW е един от най-големите Азиатски пройзводители. Сега ако питаш къде е Азия?- Азия се намира там където ти може само на картичка да видиш и да мечтаеш
  • 7 ЦИРК

    2 6 Отговор
    ХАААА-ХА-ХА-ХА! Китай и коли?!?! ХААА-ХА-ХА-ХА
    ЕГАТИ И НЕДОРАЗУМЕНИЕТО.
  • 8 Асен Иванов

    1 0 Отговор
    Модел на годината в Китай ,ясно че ще китайска кошница няма да е европейска кола
  • 9 ццсс

    2 1 Отговор
    Последното нещо което е Гришата е умен,работлив а още по малко честен а и доста майки е разплакал.
  • 10 Путин

    2 0 Отговор
    Дано титлата да означава и добро качество. Иначе, не виждам смисъл от тая титла.
  • 11 Искам още бира

    2 1 Отговор
    Отпред - Land Cruiser, от зад VW Tuareg.
  • 12 борисоввввввв борислав

    2 1 Отговор
    Не знам дали е здрав джипа,но е много красив и няма как да го отречете.Много по-хубав на външен вид е от много други марки.Ето и малко мои снимки от изложението в софия:
    http://prikachi.com/images/70/4499070u.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/73/4499073F.jpg
  • 13 борисоввввввв борислав

    0 0 Отговор

  • 14 борисоввввввв борислав

    0 0 Отговор
  • 15 Путин

    0 1 Отговор
    При SuV работите са сложни с дизайна. Поне аз рядко съм виждал такъв автомобил, който да ме грабне от раз. За последно това бе Куга, която все още за мен е с най-красивия дизайн в тоя клас.
  • 16 4ipi

    1 0 Отговор
    Дави кажа честно добре изглежда наистина.А до хората с фирми: купувайте ги тия коли.Връщат ДДС 20 % и излизат най евтини от всичките ;) евтина поддръжка страшни са !.
  • 17 Владимир Йорданов

    0 2 Отговор
    Това си е почти 1:1 Land cruiser - TOYOTA
    Само копират 1:1 тия жълтурковци а не могат да измислят нищо ново и креативно
  • 18 Бял човек

    1 0 Отговор
    Китайците карат нови коли и джипове, а български аутсайдер има претенции и празни джобове
    Джипът е разкошен и дано скоро да дойде в България.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Европеец до №18

    1 2 Отговор
    Белия какво ти е бялото като се радваш на най-долнопробните шестокачествени китайски боклучиви тоалетни бе.
    Какво като са нови. Кенефа си е кенеф. Само един п........ може да се радва на боклука и да плюе по качествените водещи и доказани марки, предпочитани от нормалните хора в цял свят.
  • 21 Коко-Боко

    1 0 Отговор
    Владимире, ти копирането данеби да го свързваш само с натискането на един бутон на клавиатурата. Имаш ли представа, колко труд и професионализъм изисква направата на един механичен детайл да е почти идентичен с друг. Аман от специалисти които разнасят пици, и когато им откаже контрата на колелото, почват да се чешат по главата -защо ли тази ос като е копирана ,па не става.
  • 22 РЕАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Много ще ми е интересно след година-две да гледам как реват като малки деца тези псевдо тарикати които сега се радват и си купуват китайското изчадие.
    Много ще е интересно.
    Голям смях ще пада.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бял човек

    2 0 Отговор
    Европеец, европеец.....
    Европа си я виждал само по кабеларка.
    В Европа се карат НОВИ коли, а не маркови 30-годишни таралясници.
    Както си "европеец", така с дъртата бангия няма да тепуснат в никой европейски град.
    А на п......и без пари не отива да коментират китайската икономика, която е номер1 в света.
  • 25 Европеец

    1 3 Отговор
    Белия кой го боли за китайската икономика бе. Тука става въпрос за така наречените "автомобили" китайски тоалетни. От китайски боклуци се ужасяват в цяла Европа, затова ти си интересено от научна гледна точка същество. А сега малко за Европа да те светна, карат се и нови и 3 годишни и 5 годишни и 10 годишни но коли а не ментета със съмнителен произход. Но ти сам ще го видиш до година две като съвсем огладнееш в БГ и отидеш в Германия да миеш чинии.
  • 26 драйвър

    1 0 Отговор
    Дилърите на конкуренцията и вносителите на скраб от "нов внос" тролят по всички форуми срещу Great Wall ! То не бяха "кенефи" "боклуци" "ха ха ха" и прочее ... Така се подиграваха на японските коли , после на корейските , обаче сега на никой от американските и европейските производители не му е до смях , нали !?!?
    Конкретно за Ховър Н6 , много добър дизайн, доста прилични показатели , пълен с екстри и атрактивна цена .
  • 27 симеон

    1 1 Отговор
    защо никой не казва на каква цена се продават ховерите в китай например ховер 5 колко пари е там за да се сетим че пак сме пре...ни тука евтини коли няма заради европа ако излезем и ние както ще направи гърция след като прибере парите европейски ще караме нови коли по около 8 до 10 хиляди лева и за кво ни е европа да ни вкарва своята продукция и да фалират нашите производители а ние да си даваме парите за обещетения за безработни . да се махаме от европа докато все още не сме стигнали дъното да вземем пример от гърците или ще им се присмиваме както казва бат бойко да се пазим и нас да не ни сполети тяхната участ щото тежкому на българския пенсионер с 1200 лева минимална пенсия
  • 28 Бял човек

    0 0 Отговор
    Европеец с правопис на пешиварец.
    Простотията и немотията вървят ръка за ръка.
    Карай си таралясника с марково име
    А ако отидеш някой ден до Европа, си вземи фотоапарат за да снимаш как белите хора се тълпят да видят кой негър ще слезе от музейния МАРКОВ експонат.
    В Европа стари коли карат само п....ри, които си мислят че за 300 евро маркова баба Яга ще си купят имидж, но си купуват само боклука на белите хора.
  • 29 Европеец до "БЯЛ" ГАНЬО

    1 2 Отговор
    Явно си комплексарче с ниско самочувствие, малко пари и силно озлобен към хората над теб.Само "БЯЛ"измекяр може да дели колите на НОВИ коли и коли за 300 евро. нали ти казах, че има и 3 годишни истински коли на и под цената на китайските кенефи. Ти знаеш ли нормалните хора какви коли си купуват на цената на тези китайски боклуци, да на по 3-4 години но след 10г. пак са коли а китайското менте на втората ще е за НАДИН.
    И НАЙ-СМЕШНОТО И ЖАЛКО НЕЩО Е С НЯКАКЪВ НОВ КИТАЙСКИ ОТПАДЪК ДА СЕ ТЕШКАРЕЕШ НА ХОРА С 3-4 ГОДИШНИ МЕРЦЕДЕСИ , БМВ-та И АУДИТА, НО ТИ СИ СИ БАЙ ГАНЬО И НЯМА КАК ДА ГИ РАЗБЕРЕШ ТЕЗИ НЕЩА.
  • 30 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    za parite si veroiatno e dobro.
  • 31 Путин

    0 1 Отговор
    Европеец, де е тая кола на 3-4 години, по-добра от нова за 20 000? И как ги смяташ тия неща? Аз вчера дадох пример в темата за Дачия. Когато някой извади 20 бона кеш, има няколко възможности: 1.Да даде 18 за някоя стара и да му останат малко за обслужване и други неща. 2. Да даде 20 за нова. 3. да задели 10-15 бона и да вземе един самолет на изплащане. Ще дам един пример - Мондео 1.6 Ecoboost 160 к.с. за 36 бона или първоначална вноска 30 % около 13 бона. 7 бона си спестяваш за черни дни, ако свършиш парите и почваш да изплащаш. 4. Имаш 5 бона и купуваш нещо за 20 на изплащане. 5. С тия 5 бона вземаш Мерцедес. Кой вариант избираш? И ако и збираш тоя с колата на старо за 18, дай да сравняваме с новото Мондео от-до.Или ако не предпочиташ Мондео, да кажем един Хюндай i40. Може и друго да кажеш по избор.
  • 32 симеон

    0 0 Отговор
    путин - проблема на българина не е в парите или колата ,бай ганьо иска да знае преди да даде пари за дадена кола че някой друг вече е дал пари за нея и то много повече това го кара да не се чувства прецакан щом германеца е дал пари за ъая ламарина значи и аз ще дам това е психиката на българина защото ако си купи нов греат вол съседа му ще му се смее че си е купил китайска кола нищо че гледа старата опера без цвят и не работи от падането на бай тошо

    Коментиран от #48

  • 33 Maurice

    0 1 Отговор
    Абе лакеи такива,вие като говорите похвално за китайските кошове и прочие,защо не се поинтересувате малко за тях.Да сте чули с какви двигатели са на пазара.Използуват двигатели от миналия век.Ако това е "чисто нов" автомобил,благодаря!!!Това че е технологично на поне 10 години е много по-важно от това,че не е каран и е на 0 километра. Няма спор че китайците се развиват бързо,но преди да направят някой наистина добър автомобил,ще минат поне още 8-10 години.
  • 34 драйвър

    0 0 Отговор
    Цените на Great Wall в Китай са с около 20% по -ниски и това е нормално , нямат някои такси , а и ДДС вероятно не съществува при тях. Иначе българина е както се казва : "На гол тумбак чифте пищови" тоест живее в някаква панелка в панелна спалня като Люлин , но си купува Мерседес или БМВ "нов внос". Разходете се из другите източно и централно европейски страни и ще видите по улиците само нови коли , но от бюджетни марки и модели , Шкоди , Дачии , Фиат и такива , но НОВИ , а не чирипи на по 300-500хил с "тежки" имена . То и сега за GW трябва малко да се почака , но скоро ще се чака повече , защото интереса нараства. Днешните китайски коли са на нивото на корейските преди 5г. ,а те и тогава бяха много добри !
  • 35 ангел ненов

    0 0 Отговор
    маи сме само коментатори а да измислим нещо собствено и да произведем НЕможем
    затова да гледаме и да се учим
  • 36 Европеец

    0 0 Отговор
    Няма нищо лошо в това, че започваме да произвеждаме някакви коли, дори да са китайски тоалетни. Лошото е това , че всяка мижитурка о сбущета от 35л. на 3-4години започва да ги хвали и да обяснява колко по-добре би било човек да си купи китайския кенеф вместо кола втора употреба. В секи може да провери, че за 30-35000лв. човек се качва на BMW X5 2006-2007г. MERCEDES ML 2006-2008г. LAND ROVER и разните му там Тойоти, Субара, Митсубишита и тн. Не ставайте смешни като обяснявате , че китайското л...о е по-кола от 3-4-5годишна кола от изброените горе марки. Пройзвеждамеги, добре , но по-добре да ги изнасяме в чужбина и там да ги продаваме там.
    И стига сте ги хвалили, че е смешно.
  • 37 гост

    1 0 Отговор
    Мнооооого са прости тези в Европата......хубави коли на 3-4 години си ги продават за без пари - кола от 150 000 лв я дават за 20 000 тц,тц,тц......BMW , Mercedes.....и тогава идва хитрия Европеец@36 и ги купува. Брех,брех - удари кьоравото същия този дето носи обувки от 35 лв. Фръцка се 2 месеца с тази кола да си мислят хората че е голямата работа, и като дойде време да смени масла и филтри и търси да я продаде, защото няма парички да я поддържааааа.....ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН ! Ама как той с акъл за 5 ст. и едва завършено средно образование, ще седне в китайски автомобил ? Ами нали тогава ще остане тотално незабележим ? Ами пич, като нямаш пари за нова кола, карай си втората употреба. Пък като си толкова велик, влез в магазина и си изкарай ново BMW или Mercedes. И остави хората сами да правят избор......
  • 38 Европеец

    0 1 Отговор
    Тези които ти плащат да се правиш на шут като хвалиш китайските бракми трябва да ти намалят парите , защото не ставаш. Смешен си другарю. В България все още има нормални хора. А ти искаш да ги убедиш, че е по-добре да си купят л..но защото е току що изакано, чисто ново.
    Интересно какво ще им обясняваш след година две когато се осъзнаят и започнат да реват с глас. Тогава ще казваш , че вече е стара и трябва да си вземат сменят за нова, а?
    Друг пример: Малката китайска тоалетна струва колкото ФИАТ ПУНТО. Защо? Сигурно ПУНТОТО е по-лошо от китайското изчадие, а?
  • 39 Путин

    1 0 Отговор
    Симеоне, не съм забелязал някой да ми се смее за Форда, освен един тип от бившата държавна сигурност, дето кара 30 годишен W123 от УБО. Нищо, че е ръждясал, зимата подгрява половин час и в сняг трудно върви. Такива да ми се смеят колкото искат. Според него, като се кача на неговия Мерцедес ще забравя други коли. Преди 25 години се качих в такъв и да ти кажа, още тогава новите Шкода Фелиця, дето ползваха за таксита, ми харесваха много повече и като возия и като приятна обстановка. Айде, няма нужда.
  • 40 Путин

    0 0 Отговор
    Евопеец, ти си знаеш своето. Дадох ти пример. Дай ми Мерцедес за 20 бона на 3-4 години, а аз ще ти дам пример с Мондео за 13000 първоначална вноска. Щом имаш тия 20 бона на ръка, може да ги ползваш както намериш за добре. Ако обаче ги нямаш, събираш 5 като мен и вземаш кола за 20. Това е положението. Другият вариант е да вземеш за 4 бона Мерцедес. Айде да видим какво вземаме за 4, че ми писна от глупаци.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Опърдян таралясник

    0 0 Отговор
    Къв европеец се пишеш ти бе?
    Кой европеец кара стогодишен курник от Горубляне и Дупница
  • 43 Европеец

    0 0 Отговор
    Не знам бе, да кара кой каквото иска. Вие сте по-близо до Анадола отколкото до Европа. Диви и непретенциозни. Ако пуснат някакви афганистански коли ще се изтрепете и тях да купувате само защото са нови. А колко е нова такава кола е спорен въпрос.
    Пишете пак след една година, мисля, че тогава ще ревете като крокодили.
    А теб от коментар 42 се те представям напикан от кеф , че си в нова "кола" (китайската тоалетна). Колко дребно човече трябва да си за да се радваш на това не мога да си представя.
  • 44 Сдухан кенеф от престижна марка

    0 0 Отговор
    Ти си представяш и че си пич, като сядаш в допотопния си кенеф.
    Но само със сънища не се живее - оставяш си беден със стара кола хахаха
    Европейците не си представят нищо - карат си нови коли, а такива като теб гледат да ги заобикалят отдалеч.
    Мислят ги за криминално опасни емигранти
  • 45 Путин

    0 1 Отговор
    Европеец, пак не схащаш смисъла на това, което написах. Айде да го кажа просто. Имам 5000 лева и решавам да купя кола. Вариантите са няколко, но аз се чудя, дали да взема стар Мерцедес или нов български автомобил на изплащане. За да взема Мерцедес, ще ми трябват и парички за смяна на консумативи, регистрация, данъци, застраховки и така нататък. Да кажем, че не ми трябва автокаско, затова го пропускам. Добре, само преглед, регистрация, ГО, смяна на филтри и масла и ако има нещо друго за ремонт. Да кажем, 1000 лева стигат. Тогава търсим Мерцедес за максимум 4000, защото имаме само 5000. Какво намираме? 20-25 годишни W124 главно. Тук таме и нещо по-ново. И как я караме от тук нататък с Мерцедеса и българската нова кола с гаранция? Искаш да ме убедиш, че е по-добре да купя кола, харчеща средно 15 л/100 км, с неизвестно техническо състояние и почти амортизирана, пред нов автомобил с 5 годишна гаранция, притежаващ доста нови технологии, облекчаващи живота ни и правещи автомобилът по-сигурен? Какво предлага един W124 от 1990 година? Едно, че на времето конструкциите на автомобилите са правени по-слаби. Тогава е нямало EuroNCAP. Второ, че за 20-25 години металът на каросерията е вече уморен и вероятно с доста ръжда, което прави несигурна колата при евентуална катастрофа. Сещам се за едно клипче в нета, където се блъскаха челно Форд Сиера, 20 години по-стара от нова Форд Фиеста. Резултатът бе, че Сиерата бе направо размазана, докато при Фиестата вратата се отвори с лекота.

    http://www.youtube.com/watch?v=o2g6XdmmqIE

    Коментиран от #47

  • 46 гост

    0 0 Отговор
    Що се връзвате на ученически акъли ? Не мога да ви разбера.....има и сериозни хора тук, ама повечето още са с нощна полюция. Европеец, ти да не би да си си купил телевизор или пералня (всъщност мама и тати, де) втора употреба ? Защото в новите уреди половината части са китайски или "кенефски" както ги наричаш ? Що седиш на този компютър, дето от дъното до мишката е бъкан с "кенефски" части ? Направо се чудя, как го преживяваш.......горкия ! И да не забравиш да си дезинфектираш ръчичките, че нали учите за микробите ?
  • 47 Виктор Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Путин":

    @45 съгласен съм с теб но новата кола също има регистрация,го,каско,данък придобиване.... така че това не е добър аргумент да предпочетеш новата пред старата кола :)

    А който се изказва за двигателите че са зле понеже са остаряла технология сигурно не знае каде е казанчето за чистачките. Дизеловия двигател е съвсем нов разработен от Грейт Уол и Бош, бензиновия е малко по- стар но се използва в много коли на Мицубиши включително до 9та генерация на Лансър Ево са с този двигател. Мисля че до 2007 някъде се ползва този двигател в Мицубиши (модернизират го само в продължение над 15 години) ама то сигурно защото за нищо не става те двигателите на Мицубиши се чупят през ден..... като нямате идея за какво говорите не се обаждайте поне. Това че колата е навсякъде с евтини материали и малко техническите и характеристики са по слаби не означава че не е здрава.

    Вие мислите така : тоя 5 годишен мерцедес много як има всички екстри ама ще си зема бензин и ще му сложа газ защото ако зема дизел и стане нещо с търбината ще трябва да я продавам вместо да си земете кола с 5 години пълна гаранция и да си свиркате. Аз живея в Германия и да ви кажа доста често виждам Логан МСВ и Дъстър по пътищата защо ли ?
  • 48 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "симеон":

    @32 Симеон - всъщност не знаеш колко си прав - бъкано е с лауреати които искат да се хвалят с парите на другите. Точно така - имидж с парите на първия собственик ! Радост голяма - човека я изкарал от магазина за 100 000, след 5 години някой я купува за 20 000, и почва да се хвали, че кара кола за 100 000 . И накрая вземе та си повярва, че е голяма работа. Тц, караш кола за 20 бона, но я поддържаш като за 100......щом можеш да си го позволиш - действай. Други го правят гаранционно......
  • 49 Европеец

    0 0 Отговор
    Путин лесно е бе пич. Като имаш само 5000лв. значи нямаш пари за нормална кола и отиваш в магазина за тоалетни да си купиш една китайска на изплащане, точно като тези от долу.
    И ако си толкова прост започваш да се тешкарееш с това , че караш нова кола и да се присмиваш на по-богатите от теб които са дали 35000лв. за 2-3годишни бмв-та, мелцедеси и тн. Ако пък си по-умен тоест имаш повече от 4 мозъчни клетки си караш кенефчето тихо и скромно, защото които и да те види с него е наясно ,че си го взел защото си крайно беден и , че ще трябва 5г. да ядеш сухари докато го изплатиш. Китайският боклук от своя страна няма шанс да издържи 5г. И въобще с 5000лв. е голямо дърво.
    Затова бачкайте, защото иначе виждаш какво е. с 2лв. в джоба и гладен като плъх се присмива на човек купил си употребявана кола за 35000лв.
  • 50 Путин

    1 0 Отговор
    Не напразно определих сума 5000 лева. В тия пари може да влезе всичко. Примерно 15 % първоначална от 20 000 са 3000 лева. Тук таме някоя такса, каско и застраховки, отива на около 5000 лева. Не ми се смята точно, а и е малко различно при различните фирми. Иначе, който си отвори сайта на Great Wall веднага ще види лизинговите схеми. Не ти трябва нищо друго. Вземаш колата, изплащаш 100-200-300 лева вноска в зависимост от схемата и остатъчната стойност, ако има такава. Ходиш на редовно техническо обслужване, което е задължително и за стар автомобил, плащаш и автокаско. За някои сигурно каското е ненужно, но това е една сигурност. Какво е предимството на новия? Ниски разходи за гориво, понеже се предполага, че не е със сдухан двигател и е по-нисък клас кола, голяма сигурност, че поне 5 години няма да те остави на пътя, редки или почти никакви извънпланови посещения в сервиз, обикновено е по-технически грамотен от стар автомобил. Обаче на европееца ще повторя вероятно за четвърти път. Не сравнявай кон с кокошка. Дадох ти пример с 5000 лева. Преди това ти дадох пример с 20 000 лева, ама айде пак. Какво вземаш за 20 000 лева и какво мога да взема аз. Да кажем, избираш Мерцедес на 4-5 години. Аз отивам примерно в Мото Пфое и вземам едно чисто ново МОндео с най-модерния бензинов мотор Ecoboost, добре оборудван, а ако не ми харесва оборудване и външен вид, имам възможност за допълнителни екстри. Ти с твоя Мерцедес вземаш това, което ти предлага търговеца на стари автомобили. Нямаш възможност да вземеш нещо допълнително, нито да избираш цвят. Даваш 20 000 лева за всичко, аз избирам да дам 13000, а останалото да доизплатя. Имам 5 години гаранция, ти нямаш и година. Счупи ти се нещо, вадиш пачката за тоя Мерцедес. На мен и да ми се счупи, не плащам нищо 5 години. Нещо да стане с колата, същата работа, защото има автокаско. Ти вероятно си от стиснатите, затова нямаш. Пак плащаш като поп. След 5 години моята кола ще е почти като нова, а твоята почти пред пенсия. и сега не ми излизай с номера, че Мерцедес не се чупил, защото ако отвориш TuV ще видиш, че Мондео се чупи по-малко от твоя Мерцедес. Номера с вечния автомобил не минава. Това е един блъф на такива като теб, дето искат да оправдаят ненужно високата цена която са платили за имидж. Лошото е обаче ако си цървул и си плащаш за имидж. А щпо се отнася до тия китайски автомобили, трябва чавка да ти е изпила акъла, за да предпочетеш 15-20 годишен Мерцедес пред нов, произведен в Ловеч.