Отидете към основна версия

11 141 25

Новият ML уби човек при тестове

  • mercedes-benz-
  • ml-klasse-
  • катастрофа

Един мъж е загинал, а тестови пилот на Daimler е бил ранен при катастрофа с прототип на следващото поколение ML-Klasse в Германия. Инцидентът се е случил в ранните часове на 23 април на магистрала А81 близо до Ротвайл. Новият всъдеход на Mercedes-Benz е помел с висока скорост 26-годишен водач, който в същия момент е излизал от колата си.

Малко преди това жертвата е аварирал след техническа неизпревност, довела до лек удар в мантинелата от лявата страна на пътя. Двама други водачи на 29 и 57 години са спрели, за да му помогнат. Тогава по магистралата с висока скорост се задала тестовата ML-Klasse. 52-годишният пилот на компанията очевидно не забелязал спрялия автомобил и помел излизащия от нея шофьор.

От удара всъдеходът се преобърнал и изминал още 75 метра по таван преди да спре. Изпитателят му бил откаран в болница с тежки наранявания. Никой от двамата водачи, спрели за да помогнат, не е пострадал, тъй като успели да прескочат мантинелата навреме.

Катастрофата е станала на участък от магистралата, свързващ Зинген и Щутгарт, на който нощем често се изпробват тестови мулета на Mercedes-Benz и Porsche. По отсечката няма ограничение на максималната скорост.

Полицията все още разследва чия е вината за катастрофата. Според първоначалния оглед щетите възлизат на поне 80 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини