Отидете към основна версия

47 354 34

Германската полиция е в шок от този Mercedes

  • mercedes-benz-
  • нарушение-
  • пратоварване-
  • автомобили-
  • германия

Ако подобно нещо се беше случило у нас или пък в Русия, например и главно действащо лице беше някоя стара Lada, то гледката щеше да е интересна, но не и шокираща. Действието обаче се развива в Германия, а автомобилът, макар и старичък, е Mercedes-Benz.

От германската полиция не разкриват много данни за собственика на този Mercedes, но казват, че той е румънски гражданин и направо са шокирани от случая. Въпросната C-Klasse се е движела с висока скорост по магистрала А8, в близост до град Лудвигсбург.

Полицията е известена от съвестни граждани, които засичат натовареният с пиано и какво ли още не Mercedes в 5.45 часа сутринта. Водачът дори се е опитал да избяга на полицията, но естествено не е успял.

На пренатоварената кола е монтиран багажник за велосипеди, който принципно е предвиден за тежест от 45 килограма, но на него е качено... пиано. Полицаите са установили, че Mercedes-ът е с 500 килограма над допустимото тегло.

След като са го заловили, полицаите са принудили румънския гражданин да си наеме товарен фургон и да претовари багажа от Mercedes-а. Наложена му и глоба в размер на 95 евро и чак след това му е било разрешено да продължи по пътя си.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини