Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 14:24 5 506 2

Туристи плащат по $100 за да спят в микробуси, паркирани по улиците на Манхатън (ВИДЕО)

  • микробуси-
  • хотел-
  • манхатън-
  • нарушение

Полицията спря необичайна схема за отдаване под наем и сега подозира собствениците на превозни средства за измамни действия

Туристи плащат по $100 за да спят в микробуси, паркирани по улиците на Манхатън (ВИДЕО) - 1

На един от най-популярните туристически портали AirBnB се появиха няколко реклами, чиито автори канят всички заинтересовани туристи да пренощуват в микробуси, паркирани по улиците на Манхатън в Ню Йорк. Цената на една нощувка в миниван "хотел" е 100 долара, което е много по-евтино от най-евтините хотели в района.

Манхатън е един от най-престижните и скъпи райони в Ню Йорк. Цената на хотел или дори обикновен хостел на това място се различава значително от другите квартали на града. В тази връзка предприемчивите американци са измислили необичаен начин да печелят пари от туристи. Само за сто долара на нощ, на туристите се предлага да пренощуват в микробуси, паркирани отстрани на пътя.

В такива „хотели“ могат да отседнат до трима души едновременно, но вътре в колите няма елементарни удобства. Наемодателите предлагат да използват тоалетната в близките кафенета. Новият тип настаняване стана известен след публикация на туристически блогър, който преспал и описал обстановката в един от тези микробуси. Мъжът разказва подробно интериора на колата, а също така се оплаква от неприятна миризма. Пътникът вече няма намерение да използва тази услуга.

След публикуването на видеото, нюйоркската полиция евакуира седем "хотелски" микробуса от улиците на Манхатън. Според официалната версия микробусите са изпратени на наказателен паркинг поради проблеми с регистрацията. Разследването обаче не приключва дотук. Сега полицията разследва още от собствениците на превозните средства, занимаващи се с тази измамна дейност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    26 1 Отговор
    Плащат защото тротоарите отдавна са заети от местните бездомни просяци докоснали се до американската мечта да живееш в Манхатън
  • 2 Хокеиста номер триста

    1 6 Отговор
    Евакуира ли бе, хахаха от руски сайтове ли го преведе това...