Отидете към основна версия

4 185 12

Продава се едно от най-редките Bentley-та

  • bentley-
  • turbo rl-
  • empress ii-
  • търг-
  • автомобили

В САЩ, на аукциона RM Sotheby’s е обявено за продажба едно от най-редките Bentley-та. Става дума за Bentley Turbo RL Empress II, производство 1991 година. Цената на автомобила все още не е назована, но със сигурност ще е няколко стотит щатски долара.

От модела Bentley Turbo RL Empress II са произведени само пет броя, като два от тях са с обратен волан. Необичайното Bentley е разработено в каросерийното ателие Hooper, правещо автомобили за британското кралско семейство. Пробегът на автомобила е 11 600 км.

Bentley Empress II се отличава с наклонена радиаторна решетка и задна част в стил Saab 900. В основата на автомобила лежи седана Bentley Turbo RL. В салона пък преобладават естествени материали дърво и кожа, като има интересни хрумвания, като коктейлен набор в задните подлакътници.

Налични са още много екстри, като по-впечатляващи са аудиосистемата Alpine с 12 високоговорителя, електрическо регулиране на предните и на задните кресла, както и специално предвиден отвор в предното пасажерско кресло, което предоставя достъп за краката на пасажера отзад.

Под капака на това нестандартно Bentley е монтиран 6.75-литров V-образен осемцилиндров бензинов двигател, мощността на който е 400 конски сили. Агрегатът предава момента на задните колела през четиристепенна автоматична трансмисия, а ускорението от 0 до 100 км/ч е шест секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини