Отидете към основна версия

9 604 27

Кои са най-агресивните шофьори?

  • агресия на пътя-
  • шофьори-
  • малолитражки

 

Може би повечето хора у нас на прима виста биха отговорили на този въпрос с "младежи със стари, но мощни коли". Не така обаче смятат специалистите от компанията Newspoll. Те правят задълбочено изследване по темата, което обаче се отнася за водачите от "по-цивилизованите" страни.
 
Според проучването най-агресивните шофьори управляват градски малолитражки. Това обикновено са млади водачи на възраст от 18 до 24 години. Още по-любопитното е, че като най-агресивни са определени жените в този възрастов диапазон.
 
Хората от Newspoll са на мнение, че резултатите от тяхното изследване са напълно закономерни. Те ги обясняват по следния начин: Водачите на градски малолитражки се усещат по-малко защитени в общия поток на движение и с агресивното си поведение се стремят да компенсират това.
 
75% от анкетираните собственици на малолитражки си признават, че са склонни към "агресивно шофиране". 46% пък осъзнават, че често псуват или обиждат останалите участници в движението, а 23% обичат да дразнят с поведението си другите на пътя.
 
В същото време тези проценти за шофьорите на автомобили от среден и по-висок клас са значително по-ниски. Очакваме и вашето мнение по темата и по-конкретно какви според вас са най-агресивните шофьори у нас.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини