Отидете към основна версия

17 764 19

Opel Zafira стана микробус

  • opel-
  • zafira

В гамата на Opel се появи нов съперник на Volkswagen Transporter T6. Германската марка, която вече е под шапката на PSA, представи новата Zafira Life. Тя е създадена на платформата EMP2, на която се прави и Peugeot Traveller.

Иновацията на практика сменя пътническото Vivaro, създадено в кооперация с Renault-Nissan. Пътническият микробус ще се предлага в три версии - Small, Medium и Large, които ще са с дължини съответно 4.6, 4.95 и 5.3 м.

В салона ще могат да се побират до девет души, а в ролята на бизнесван ще влезе модификацията Lounge, която ще бъде налична във вариантите Medium и Large. Тя ще разполага с четири места в задната част на салона и с две плъзгащи се врати.

Все още няма официална информация относно двигателите на новата Zafira. Известно е, че миниванът ще е достъпен, както с предно, така и с 4х4 задвижване на колелата. През 2021 година ще се появи и изцяло електрическа версия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Казваме сбогом на три Opel-а

    Още миналата година стана ясно, че след като PSA купи Opel ще започне поетапно да се "избавя" от моделите, правени на платформи на GM. Първи ...
    23.04.2019
    52 098
    59