23 Април, 2019 13:31 52 045 59

Казваме сбогом на три Opel-а

  • opel-
  • mokka x-
  • karl-
  • adam
Казваме сбогом на три Opel-а - 1

Още миналата година стана ясно, че след като PSA купи Opel ще започне поетапно да се "избавя" от моделите, правени на платформи на GM. Първи от "падналите зад борда" ще са три модела - Adam, Karl и Mokka X.

Производството на Adam и Karl беше приключено още през март тази година, а сега от конвейерите бе свален и един от бестселърите на марката - Mokka X. И ако Adam безвъзвратно ще потъне в аналите, то Karl ще се прави по лиценз от виетнамската марка VinFast.

Mokka X ще получи наследник, но той ще се прави на същата база, на която ще се сглобява следващото Peugeot 2008, което автоматично означава, че новото поколение ще се лиши от 4х4 предаването си. В Европа има още складови запаси и трите модела ще се продават до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    48 8 Отговор
    И ако Adam безвъзвратно ще потъне в аналите, то Karl ще се......
  • 2 Джони Синс

    56 15 Отговор
    За какви анали става въпрос?!

    Коментиран от #10, #46, #52

  • 3 ГОСПОД АРЕ НА ЕФИРА

    37 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И ако Adam безвъзвратно ще потъне в АНАЛИТЕ , то Karl ще се прави по лиценз от виетнамската марка VinFast. ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ КОООО РЕЧИИИИИИ ???????

    Коментиран от #26

  • 4 КРИТИК

    134 14 Отговор
    Опел има 3 силни модела ,които държат марката и това са ИНСИГНИЯ ,АСТРА И КОРСА ! Всички останали са някви измислени недораумения от ,които ОПЕЛ нямат нужда !

    Коментиран от #7, #58

  • 5 Опел

    76 6 Отговор
    PSA не се избавя от платформите на GM, а нямат право да ги ползват повече.
  • 6 Driving pleasure

    43 23 Отговор
    Моката всъщност е доста прилично автомобилче, жалко че франсетата убиават Опел толкова брутално само след няколко години всички опели ще са пежо с нова маска на радиатора и това вече ще е краят на компанията и може би по-добре да се свърши...

    Коментиран от #8, #37

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НСА

    65 2 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Франсетата не убиват Мока. Моката реално е Chevrolet Trax с емблема на опел и няма как вече да я правят

    Коментиран от #15

  • 9 Инсигнията е пълно недоразумение

    20 67 Отговор
    И боклук😂😂😂😂тва трябва да си болен че да платиш за опел толкова колкото за лимузина на 10 г😂😂😂

    Коментиран от #12, #48, #53

  • 10 Borislav Popov

    33 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джони Синс":

    Не и за тия които са в подсъзнанието ти !!!....Анали - летопис,хроника !

    Коментиран от #13

  • 11 Borislav Popov

    19 10 Отговор
    Жалко за Адам - добре изглеждаше !
  • 12 Borislav Popov

    56 17 Отговор

    До коментар #9 от "Инсигнията е пълно недоразумение":

    Инсигния е един много добър автомобил ! Които не е карал - да не коментира !

    Коментиран от #14, #18, #33

  • 13 БОЖИ ЧОВЕЧЕЦ

    13 24 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    НЕ СТАВА ЛИ ДУМА ЗА АНАЛА НА МАКЯ ТИ?
  • 14 ДА ПИТАМ НЕЩО

    22 26 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Да и особенно дизелите им, 80% едвам изкарват 200 000км. Но както обикновенно твоите коментари по всички теми са гола вода
  • 15 Driving pleasure

    38 12 Отговор

    До коментар #8 от "НСА":

    В грешка си макар и вярна : ) Шевито е на базата на Опела не обратното. Всъщност това е разликата между стария и новия собственик на Опел. GM ползваха Опел за развойн дейност и после на тяхна база пускаха деривати от другите марки в концерна. Но разработките бяха така да се каже германска работа. Франсетата вече уволниха половината от инженерите в Рюселхайм и започват масово да пробутват копия на кошниците си, което надали ще свърши много добре

    Коментиран от #20

  • 16 коравия

    45 34 Отговор
    Всички Опели са пълни масларници,с проблеми още от нови с електрониката,проблеми в скоростните кутии и т.н.да не изброявам още.Нямат модел с качествена автоматична скоростна кутия.Примери мога да дам доста,както от лично естество така и от мои близки приятели.Имах чисто нова Инсигния проблем в скоростната кутия,която е ръчка,виеше на 5 и 6 скорст.В сервиза обслужване по гарнция ми обясниха,че нямало достатъчно мазане и затова се получава така,просто сериен фабричен проблем,смениха зъбчатките на 5 и 6 скорост ново масло но в по голяма количество от предписаното за вместимост на кутията.Не ми ги хвалете тези Опели,пълни боклуци.На третата година продадох Инсигнията,донадих кинти и си взех нова Тойота Авенсис модел Т27 бензин ръчка 1.8 модел 2013г.Родих се с този автомобил сервиза го посещавам само за смяна на консумативи.От японеца по добри и здрави коли никой не прави,който каквото иска да си пише и разправя,но опел не струват,това са коли с висока покупна цена като нови, с проблеми още гаранционни и бърза обезценка на вторичния пазар.

    Коментиран от #30, #31, #32, #38

  • 17 до 15

    17 3 Отговор
    до 15. Явно нарочно създадените сайтове с "точна" информация и рекламата добре си върши работата щом си останал с впечатление, че СУВ-овете (и не само) на опел са немски. Гюнтер и Катрина от рекламата добре са те убедили хаха. И това е целта. Винаги ще има заблудени шарани самоубеждаващи се че карат "немски" опел, "английски" Виксхол, "австралийски" Холден и тнт
  • 18 Даа и ким чен го харесва😂😂😂

    21 7 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Само като го видиш вътре и вънка и ти призлява че и тесно даже 2 тона барака турили 1.4 мотор😂😂😂

    Коментиран от #35

  • 19 Земам си хъ5 за 20 бона

    6 24 Отговор
    И си свиркам с некои по наточен мотор😆😆😆пък вие създраве си бутаите опелите
  • 20 гост

    30 3 Отговор

    До коментар #15 от "Driving pleasure":

    Франсетата работят от години съвместно с Опел две години преди да направят оферта за закупуването им. Платформите им са обща разработка направена по времето на ГМ, а моделите на Опел построени на тази база излязоха 2 месеца след като прехвърлиха собственността към ПСА. За колко време мислиш се разработва производството на моделите? След това ПСА използват наличната платформа за бензинови коли с предно предаване, но на задните колела се монтира електромотор и става двойно. Затова не им трябва друга платформа, било то дали имат право да я ползват или не. ПСА обявиха вече, че преструктурират Опел и базите им да преминават към развойна дейност и производство на електрически платформи и задвижване, един вид Опел ще са новаторите, а ПСА ще бълва колите. Или е по-добре да направят както ФВ, пристъпват и режат 7х.работни места, за да спестяли пари от дизелгейтовските си плащания инак няма да излязат на печалба. Опел под ръководството на ПСА излизе за пръв път от 18г. на печалба от над 800млн., това е достатъчен сигнал, че са на правилното място. ГМ за същото време само ги точеха.
  • 21 Антонн

    12 16 Отговор
    Не са три,а всички опели.
    Сега плащаш за емблемата само,и получаваш голямо WC.
    Както е с бусовете Renault,Fiat,Opel.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дядо Поп

    28 1 Отговор
    Аналите (лат. Annales - летописи, от annus /година/ или annalis /годишен, т.е. който продължава година/) са историографски произведения в които се изреждат/изброяват последователно в хронологичен ред важните исторически събития. По същността си аналите са първите писмени паметници разкриващи историята на античния свят. В България и Русия аналите са известни под името летописи, а във Византия - хроники.

    Коментиран от #24

  • 24 Гого

    2 16 Отговор

    До коментар #23 от "Дядо Поп":

    Абе "анус" не е баш това дето казваш :)
  • 25 Петър

    9 22 Отговор
    Ръждата ли ги отнесе трите моделчета?
  • 26 Тълкувание... 🤣

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСПОД АРЕ НА ЕФИРА":

    Рече, че едното ще остане в историята (няма да се произвежда), а другото ще продължи да съществува под друга марка.
  • 27 Баси

    9 5 Отговор
    И разбирачите,аз пък още си търкалям жигулката на тате и консумативите са ми 20 кинта ай честито

    Коментиран от #50

  • 28 Николай

    17 14 Отговор
    Опел реши проблема с дизелгейт и бензингейт! Поетапно спират всички модели. След 2 години започват да произвеждат захарни петлета,локумки и баклава! Няма ръжда няма нищо!
  • 29 The expendible

    6 7 Отговор
    Ако не друго да преборят ръждата. Като Критърсите опита да изяде на баща ми Корсата. Сега от кръста надолу е епоксиден композит и PU паста. Ще видим до кога.

    Коментиран от #34

  • 30 Nazy

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "коравия":

    За обезценката си прав , за цената също! Лично аз имах зафира турър 14 г 2.0 д автомат 164 коня карах я 3 г от 0 до 74500 мили грубо казано! Нямам сменена дори крушка и за тея мили 2 пъти сервиз по 150 паунда... това е! Лошо не мога да кажа въпреки , че много хора реват от опела единственото което не ми харесваше в тази кола бе че педалите и кормилото стоят в някакво пространство което никога не става истински удобно спрямо седалката!
  • 31 filo

    26 15 Отговор

    До коментар #16 от "коравия":

    И защо опелите с повече от тойотите по улиците бе Ганьо? Сигурно ти си най-умен.

    Коментиран от #45

  • 32 filo

    16 9 Отговор

    До коментар #16 от "коравия":

    Опелите не се обезценяват на вторичния пазар повече от своите аналози. Справка, мобилен бг.
  • 33 Borislav Popov

    29 1 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    А на Пасата как е - 50 хиляди километра и хвърляш автоматика !! А на Форд Рейнджър ? От три наблюдавани и трите сменяха двигател на 50 хил !!! Коя от новите ще ми похвалиш ?? Фолксваген Туарег или Туаран ??? Пълен боклук!! Нови , а горят масло като за световно !!!
  • 34 Borislav Popov

    15 4 Отговор

    До коментар #29 от "The expendible":

    Коя година е тая Корса ? Щото сега Опелите не ръждясват по вече от останалите !!!
  • 35 Borislav Popov

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Даа и ким чен го харесва😂😂😂":

    Бе всеки си има вкус ! За това и толкова модели и автомобили ! Би ли споделил ти какво караш ? Щото ако е само за едното харесване и аз Харесвам Ферари , ама не мога да си го позволя !

    Коментиран от #47

  • 36 Аз съм

    12 8 Отговор
    Съсипаха марката тия гнусни французи
  • 37 Язе

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Според последните данни,Опел са продали над 100 000 за март месец.Това убиване ли е според теб?
  • 38 Тино

    20 8 Отговор

    До коментар #16 от "коравия":

    От 9 месеца имам Инсигния купих я чисто нова 2018 г. Инсигния - Екскузив, дизел 170 кс, удоволствие да я карам.Комфорт бързина и удоволствие от шофиране. Колегата ми има Е класа и често я карам, за мен Инсигнията е по- добра. Незнам кво не и харесваш

    Коментиран от #59

  • 39 vasik atanasova

    4 1 Отговор
    адам s си е бегачка със 150 коня и красива
  • 40 каквато и кола

    2 9 Отговор
    да си купиш,накрая заприличва на опел

    Коментиран от #41

  • 41 само да добавя

    4 11 Отговор

    До коментар #40 от "каквато и кола":

    че опел са измислили и ръждата
  • 42 Ай стига бе

    25 4 Отговор
    11 години карах опел на бензин. Само смяна на масла и ремъци. При минус 17 градуса нарочно слязох пред блока да го пробвам - запали от раз. Не знаех къде са сервизите. Сега имам Мерцедес и във всички сервизи ме познават. Изтъркаха му буксата от включване към компютъра.
  • 43 фалос

    3 0 Отговор
    след астра и вектра бай мантуст не ги кара и не ги е виждал
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гад

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "filo":

    Щот са по евтини бре папур!
  • 46 Дик

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джони Синс":

    Не са анални отверстия, става дума за историята.
    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Анали
  • 47 Аз карам ауди а8 4.2 бензин

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Това карам аз
  • 48 Bojiya

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Инсигнията е пълно недоразумение":

    Чисто нов опел или кола на 10г? Личи си какъв опит имаш... Карам опел 2016 на 30к,километра и съм доста по доволен от "лимузини" на 10г. Макар и да е тромава, поне е икономична и за 1.4 бензин пак движа с 200 по магистрала без да ми се тресе цялата кола :) дори е изненадващо добре.
  • 49 Гошко-шофьорчето

    4 0 Отговор
    Бе, то и мойта Вектра от 30г. я лъжа, че ще я пратя в аналите, ама .....
  • 50 Виту

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Баси":

    Ще караш докато боко тиквата не те качи на колелото
  • 51 асддса

    0 0 Отговор
    ще потъне в аналите И аз обичам да потъвам в анали
  • 52 Анали-история

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джони Синс":

    Анали-история бе,другото си е ваша мечта
  • 53 Ти си недоразумение

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Инсигнията е пълно недоразумение":

    Като нете кефи името му опел купи си го под името буик
  • 54 Батман

    1 3 Отговор
    Мани я тая щайга опела харчи масло като за световно
  • 55 Шпионин

    0 1 Отговор
    Да особено екотеците
  • 56 BMWPower

    1 1 Отговор
    Опел приключи тотално 1996 година.
    VECTRA B беше последния истински, надежден опел, правен от инженери и хора които знаят какво правят. Лошия мениджмънт ги докара от марка с история, топ луксозни модели с осмаци и задно до фалит.

    П.С. Относно екотек, чул недочул ганьо храни, а първото поколение екотек, няма разлика спрямо старите доказани мотори, освен един EGR клапан.
  • 57 До КРИТИК

    1 0 Отговор
    Нъде оставяш Зафира и Мерива ?
  • 58 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КРИТИК":

    и Грандланд
  • 59 ядосан

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тино":

    Удоволствие е да шофираш БМВ - а не авто недоразумение!!! Запомни го! Това че за теб е най-новата и най-скъпа кола която можеш да си позволиш не означава автоматично удоволствие! След Дачия да / сектанта да мълчи /, но веднага след нея е любимия ти Опел!!!