Отидете към основна версия

12 042 33

Daimler и BMW ще имат общи модели

  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • daimler-
  • сътрудничество

Два от най-големите производители на автомобили в Германия и непримирими съперници от десетилетия водят преговори за сътрудничество по общи проекти, твърди в. Handelsblatt. Според изданието Daimler и BMW са близо до сключването на споразумение, макар че официални представители на двете компании отказват да коментират информацията.

Евентуална кооперация между Трилъчевата звезда и Синьо-белия пропелер обаче изглежда напълно възможна на фона на свиващи се продажби по цял свят. През миналата година автомобилните пазари в САЩ и Европа отчетоха минимален ръст, а в Китай се наблюдава сериозен спад.

Това кара автопроизводителите да търсят всякакви начини за намаляване на разходите, дори ако това означава сътрудничество с конкуренцията. Така само преди няколко дни в Детройт се роди алиансът между Volkswagen и Ford.

Източник на Handelsblatt от Daimler твърди, че първият съвместен проект на Mercedes-Benz и BMW ще стане платформата на следващото поколение компактните модели A-Klasse и 1er, която се очаква към 2025 г.

Новото шаси най-вероятно ще бъде изначално проектирано за електрическо или хибридно задвижване, тъй като в средата на следващото десетилетие предстои ново ожесточаване на екологични норми. Съвместната работа по новата платформа ще помогне на Mercedes-Benz и BMW да спестят "инвестиции в размер на милиарди евро", твърди информаторът на Handelsblatt в Daimler.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кой е най-бърз сред товарните бусове?

    Отговор на този въпрос ни дават британците от Carwow, които направиха една доста нестандартна гонка на прав участък. И докато драг надпревара между су ...
    05.02.2019
    20 814
    32
  • Най-евтиният Mercedes-Benz

    Слуховете, че Daimler се кани да закрие марката Smart след края на жизнения цикъл на актуалните ForFour и Twingo, разработени съвместно с Renault, не ...
    10.01.2019
    6 439
    9