Отидете към основна версия

25 974 19

Щракнаха изненадващ нов модел на BMW

  • bmw-
  • i4-
  • електромобили

Баварската автомобилна компания подготвя за продажби един изцяло нов модел. Проектът е в много напреднала фаза, а готовият автомобил вече е на пътя за първи реални тестове. Макар и под камуфлаж си личи, че новото четириврато купе е серийната версия на i4.

Този автомобил ще е изцяло електрически и още с появата си ще се противопостави директно на Tesla Model 3. Продажбите на i4 трябва да започнат от края на тази или от началото на следващата година. Удивително е, но серийното BMW i4 съвсем не прилича на концепцията, която направо отблъсна публиката с невероятно футуристичния си дизайн.

Иновацията прилича повече на четвърта серия BMW Gran Coupe и няма нищо общо с електрическите модели i3 или i8. Вероятно изборът на дизайн е да се подчертае достъпността на модела, защото е известно, че прекалено ярката външност плаши потенциалните купувачи.

BMW i4 ще е със задно предаване, но ще има и 4х4 версия. В първата версия двигателят ще е под капака, като ще се свързва със задния мост чрез специална трансмисия с фиксирано предавателно число. Пълноприводната версия обаче ще разполага с два електромотора - един отпред и един в задната част на колата.

От компанията усилено работят над автономния пробег на i4, целта е той да не е по-малко от 700 километра. Динамиката също не е оставена на заден план и по този показател i4 отново ще е на върха сред преките си конкуренти.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини