Отидете към основна версия

8 754 68

Alfa и Maserati стават китайски?

  • alfa-romeo-
  • maserati-
  • geely-
  • ли шифу

След смъртта на предишния ръководител шеф Серджо Маркионе, който отказа на VW да продаде марката Alfa-Romeo, в концерна Fiat Chrysler настъпиха сериозни размествания на пластовете. Групировката става все по американски ориентирана, като към днешна дата най-важната марка за нея е Jeep и респективно пазарите в САЩ.

Все по-слабото търсене на моделите на Alfa-Romeo и Maserati, пък кара италианците да не влагат пари в разработката на нови модели. Може дори да се стигне и до по-крайна мярка - продаването на двете марки. Информацията все още не е официална, но по данни на Automobilwoche, китайският автомобилен гигант Geely има интерес към двете култови марки.

Ще припомним, че китайците от Geely вече са собственици на Volvo и Lotus. Собственикът Ли Шифу инвестира и в подмарката на Volvo, наречена Polestar, която има за цел да прави автомобилите на бъдещето - електромобили и хибриди, а в началото на миналата година Ли Шифу купи 9.7% от акциите на концерна Daimler AG за… $9 млрд!

Предвид неограничените финансови възможности на китайците и тоталния спад на продажбите на автомобили с марките Alfa-Romeo и Maserati, преминаването им в ръцете на Geely не изглежда никак странно.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини