Отидете към основна версия

11 827 27

Истински всъдеход за $1.5 млн.

Болшинството от автомобилите с повишена проходимост в днешно време не са пригодени за тежък офроуд. Не случайно в разговорната терминологоия се е наложило името "паркетни джипове". Нещо съвсем различно обаче представлява един проект, носещ името Shadow Hawk.

Това е истински всъдеход, който не се притеснява от пресечена местност, нито от стръмни планински склонове, нито от автомат "Калашников". Ако сте склонни да дадете $1.5 млн можете да се сдобиете с иновацията, наречена Shadow Hawk.

Този автомобил ще се появи на бял свят през 2011 година, а плановете са за ежегодна реализация на точно една дузина всъдеходи. Чудовището Shadow Hawk разполага с мощност от 1 100 к.с. и ускорява от 0 до 100 за 3.5 секунди. Максималната му скорост на асфалт е 350 км/ч.

Специалните гуми с които се оборудва Shadow Hawk са с височина един метър и ширина 56 сантиметра. Благодарение на тях и още куп електронни системи всъдеходът може да "прескочи" препятствие с човешки ръст.

Освен това Shadow Hawk има свръх яка бронировка, издържаща на стрелба от АК 47. С други думи това е нещо средно между автомобил и танк. Според специалистите тази машина ще се хареса особено на руските мафиотски структури, както и на някои от африканските диктатори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини