Отидете към основна версия

12 947 74

За неясното бъдеще на Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • ли шифу-
  • geely

Съвсем скоро в интернет пространството се завъртя информация, че марката Alfa Romeo може да бъде продадена на китайци. Все по-слабото търсене на моделите на Alfa-Romeo кара италианците да не влагат пари в разработката на нови модели. Може дори да се стигне и до по-крайна мярка - продаването ѝ.

Информацията обаче не е официална, но по данни на Automobilwoche, китайският автомобилен гигант Geely има интерес към култовата марка. Сега, нова порция спекулации казва нещо съвсем различно. Според информацията Alfa Romeo се подготвя да представи само след дни нов кросоувър, който ще бъде позициониран под името Stelvio.

Все още не е ясно, ако това е вярно, на каква платформа ще се прави новото малко кросоувърче. Вариантите на първо четене са два - на скъсена база Giorgio, на която се правят седана Giulia и SUV-то Stelvio или пък на платформата SCCS от Jeep Renegade и Fiat 500X. Ако новият кросоувър се прави на SCCS базата, то това означава, че ще е само с предно предаване.

По-вероятен е вторият вариант, защото след смъртта на предишния ръководител шеф Серджо Маркионе, който отказа на VW да продаде марката Alfa-Romeo, в концерна Fiat Chrysler настъпиха сериозни размествания на пластовете. Групировката става все по американски ориентирана, като към днешна дата най-важната марка за нея е Jeep и респективно пазарите в САЩ.

Така, по всичко личи, че ако има малък кросоувър, то той ще е на базата на Jeep. Двигателят ще е бензинов, като ще е част от хибриден силов тракт. Освен това се говори, че моделът ще разполага с трето ниво на автономност. Предвид американската ориентация на марката, не са за пренебрегване и слуховете, че Alfa Romeo подготвя и голям всъдеход, който да се противопостави на луксозни SUV-та от сорта на Audi Q7.

Тази кола също ще е хибрид, но ще е с мощност от над 400 конски сили. По непотвърдени данни продажбите на голямото SUV ще стартират през 2020, ако до тогава марката не е преминала в империята на Ли Шифу.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини