Отидете към основна версия

11 117 13

Женева 2019: BMW X5 по виетнамски

  • vinfast-
  • lux v8-
  • женева 2019

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Първият виетнамски автомобилен производител Vinfast активно разширява своята моделна гама. В Женева виетнамците показват своя нов кросоувър Vinfast Lux V8.

Както досегашните автомобили на марката и новият кросоувър е построен на базата на BMW. В случая донор е Х5 от предходната си генерация. Това се вижда още от пръв поглед.

Виетнамското SUV обаче се отличава от Х5 по оформлението на предната част и фаровете. В салона пък се вижда ефектен тъчскрийн дисплей в стил Tesla, като дори и в салона са използвани карбонови елементи.

Под капака на новото виетнамско SUV се монтира 6.2-литров V-образен осемцилиндров двигател от Chevrolet Corvette, развиващ мощност от 455 к.с. Максималният въртящ момент е 624 Нм.

Така екипиран Vinfast Lux V8 достига скорост от 300 км/ч и според виетнамците това е достатъчно, автомобилът да се превърне в нискобюджетен конкурент на Lamborghini Urus.

Планира се новият Vinfast Lux V8 да се произвежда в ограничени серии, като производството ще стартира през 2020 година. Цените за виетнамското Х5 все още не са ясни.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини