Отидете към основна версия

15 159 59

Това е най-мощната италианска кола

  • pininfarina-
  • battista-
  • женева 2019

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Ателието Pininfarina може спокойно да се похвали с 90-годишен опит в автомобилната индустрия. Въпреки това, за създаването на новия си проект, който е изложен на автосалона в Женева, италианците включват едни от най-именитите специалисти. Така е създаден най-мощният италиански хиперкар, наречен Battista.

Освен експертите от Pininfarina, в създаването на хиперколата са привлечени специалисти, които преди това са работили над автомобили, като Bugatti Chiron, Ferrari Sergio, Lamborghini Urus, McLaren P1, Mercedes-AMG Project One, Pagani Zonda и Porsche Mission E. Новото суперкупе е наречено Battista в чест на основателя Джовани Батиста Фарина, с прякор "Пинин".

Pininfarina Battista разполага с електрически силов тракт, състоящ се от четири електромотора, по един на всяко колело. Системната мощност на четирите електродвигателя е 1 900 конски сили, а максималният въртящ момент е 2 300 Нм. Създателите на Battista увериха журналистите в Женева, че хипер колата може да ускори от място до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди. До 300 км/ч Battista достига за под 12 секунди, а максималната скорост е ограничена на 350 км/ч.

Акумулаторните батерии са с капацитет от 120 кВт/ч и се правят и монтират от хърватските специалисти от Rimac. С едно зареждане най-мощната италианска кола може да измине разстояние от 450 километра. Кокпитът е ориентиран основно към водача, като наличната информация той ще получава от три екрана. Предвижда се серия от 150 електромобила.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини