Last news in Fakti

15 Юли, 2021 10:40 4 222 10

Автомобил, в който шофьорът може да спи по време на движение

  • pininfarina-
  • автономна кола

Безпилотната концепция на Pininfarina разполага с пет трансформиращи се кресла

Автомобил, в който шофьорът може да спи по време на движение - 1

Automobili Pininfarina представи Teorema, концептуален автомобил, който олицетворява визията на италианците за „мобилността на бъдещето“ и е създаден с помощта на VR технология. Досега създателите са показали само рендери, на които можете да видите лъскав аеродинамичен корпус и необичаен интериор без нито един елемент за управление - нито волан, нито педали са необходими за електрическа кола, тъй като тя е замислена като напълно автономна.

Автомобил, в който шофьорът може да спи по време на движение

Pininfarina прави специален акцент върху аеродинамиката на модела, чиято форма е подложена на тестове в аеродинамичен тунел и коригирана по време на разработката. В резултат на това дължината на електрическата кола достига 5.4 метра, което е сравнимо с тази на Mercedes-Maybach S-Klasse, а на височина италианската концепция е само 1.4 метра. Моделът е базиран на платформа, разработена от германския производител на стоманени компоненти Benteler специално за електрически автомобили.

Автомобил, в който шофьорът може да спи по време на движение

Интериорът се оказа не по-малко оригинален. Той разполага с пет места, подредени по формулата 1 + 2 + 2, които могат да се преместват из кабината. Те са създадени заедно с производителя на мебели Poltrona Frau и са в състояние да променят не само позицията в пространството, но и формата: в нормален режим те са обърнати към предното стъкло, а в режим на почивка могат да бъдат превърнати в пейки или в обзаведени спални места, всяко от които се състои от два фотьойла. За съжаление или пък не, футуристичният електрически автомобил няма да влезе в серия, тъй като представлява изключителна фантазия за транспорта на бъдещето.

Автомобил, в който шофьорът може да спи по време на движение


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей ся ви повервах

    2 12 Отговор
    И оня пилот на Миг 29 ли можеше да "спи" ?
  • 2 Колчо слепеца

    6 3 Отговор
    Що нема кенеф ?
  • 3 Силовак

    7 3 Отговор
    А до тоалетна ще може ли да отиде човек ако има проблем с простатата?
  • 4 SUBARU XV

    4 3 Отговор
    Е чак сега ви повярвах
    Височина 1.40 м , при това разположение на седалките как ще стигне пътника на предното място без да го стегне ишиаса...ха ха ха
  • 5 Едмонд Дантес

    1 0 Отговор
    В някои автомобили 2021 може да дремнеш .
  • 6 Механик

    11 6 Отговор
    Управлението на автомобил, освен за придвижване от А до Б е и удоволствие. Който не намира удоволствие в това, спокойно може да пътува с автобус, кораб, самолет, влак и пр. и да си спи колкото си иска.
    Човекът, купил си автомобил, за да спи в него е заспал по рождение.
    А както са тръгнаи нещата, до 20-30 години ще пътуват само ИЗБРАНИТЕ, другите ще мучат от оборите с маски на уста и ще гледат по дискавърито, как някои пътуват. Па вие си мислете сега ,че сте модерни.
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Не беше ли незаконно?
  • 8 глупости

    1 1 Отговор
    поредна шитня на тема ауто - това може и да е, но след 50-70 г.
  • 9 Jack Bauer

    7 1 Отговор
    Като искаш да спиш докато пътуваш по-добре да си хванеш нощния влак вместо да си купуваш кола.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.