Отидете към основна версия

6 599 13

Ново Suzuki на базата на Toyota RAV4

  • suzuki-
  • toyota-
  • сътрудничество

Още преди време стана ясно, че японските компании Toyota и Suzuki ще си партнират още две години, но чак сега станаха ясни детайлите, свързани с това сътрудничество. Не е тайна, че Suzuki прави съвсем нелоши компактни автомобили и малкокубатурни двигатели.

Точно поради тази причина от Toyota са поискали да им предоставят тези малки двигатели, които ще се вграждат в автомобили, произвеждани в завода на марката в Полша Toyota Motor Manufacturing Poland.

Под марката Toyota ще се появят компактни автомобили, които ще се правят на платформите на Suzuki, които в момента са залегнали в моделите за Индия Ciaz и Ertiga. За пазарите в Африка Toyota ще пусне по-големи автомобили, които ще са на базата на Baleno и Vitara.

От друга страна Suzuki ще получи от Toyota хибридните системи THS, а за да укрепи позициите си на европейския пазар, Suzuki планира да пусне два нови хибрида. И двата ще се правят на платформата на Toyota, на която в момента се произвежда кросоувъра RAV4. Така, съвсем скоро се очаква ново Suzuki, което ще се продава в Европа и у нас и което ще е ще се прави на базата на Toyota RAV4.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини