Отидете към основна версия

9 845 19

Mercedes с трети модел от евтините AMG-та

  • mercedes-benz-
  • cla-
  • 35 4matic

Подразделението Mercedes-AMG разсекрети третия модел от бюджетното семейство AMG, като иновацията е обозначена с индекс CLA 35 4Matic. Купеобразният четириврат автомобил разполага с основните възли и агрегати на A35.

В оборудването впечатление правят кормилното управление, което е с променено предавателно съотношение, AMG-генерацията с активни клапи и мултимедийният комплекс MBUX, който е разработен от българското подразделение на компанията Visteon.

От стандартния CLA, версията AMG CLA 35 4Matic се отличава с увеличена якост на каросерията. Под капака е монтиран двулитров турбомотор с мощност 306 конски сили и с максимален въртящ момент 400 Нм.

Агрегатът работи съвместно със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя, като пиковият момент се предава през нея и на четирите колела. Моментът може да се предава до 50 % към задната ос.

От 0 до 100 км/ч Mercedes-AMG CLA 35 4Matic ускорява за 4,9 секунди (с 0.1 сек. по-бавно от седана A 35 4Matic и с 0.2 сек. по-бавно от хетчбека) и достига максимална скорост 250 километра в час.

Още нещо интересно е свързано с модернизираните спирачки, които разполага с четирибутални фиксирани супорти отпред и с "плаващи" еднобутални спирачни апарати отзад.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Тествахме най-евтиното AMG на Mercedes

    Палма де Майорка, Испания. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Baby Benz-ът, който започна своя живот с появата на 190-ката и впоследствие с ...
    27.12.2018
    23 334
    58