Отидете към основна версия

9 144 20

Mercedes-AMG обещава много по-спортен SL

  • mercedes-benz-
  • mercedes-amg-
  • sl

Следващото поколение на култовия роудстър SL ще има много общи черти с втората генерация на суперспортния GT, твърди главният изпълнителен директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс в интервю за британското сп. Autocar.

В Щутгарт изглежда са се вслушали в критиките, че последните издания на SL са го отдалечили съвсем от смисъла на името му "Sportlich-Leicht" ("Спортен и лек"). Според Мьорс моделът ще продължи да бъде "донякъде крайцер", но ще стане много по-динамичен и пъргав от предшествениците си.

Първите тестови мулета на новия SL ще излязат по пътищата в средата на годината. Според Autocar това означава, че серийната версия ще бъде готова през 2021-ва.

За да се втали достатъчно, роудстърът ще бъде построен на нова платформа, наречена Modular Sports Architecture (MSA), която ще споделя със следващия Mercedes-AMG GT, а твърдият сгъваем покрив ще отстъпи място на текстилен гюрук.

За гамата от двигатели е рано да се говори със сигурност, но според слуховете моделът ще се оборудва с 3.0-литров редови шестак с около 370 и 430 к.с. И двете версии на този мотор ще бъдат снабдени с технологията EQ Boost, която осигурява допълнителни 22 коня.

Ще има и модификация с познатия 4.0-литров V8 с два турбокомпресора с над 600 к.с. Говори се, че новият SL ще може да се поръча с двойно предаване.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Новият Mercedes GLE кацна в Бургас

    Официалният дистрибутор на Mercedes-Benz в България - Силвър Стар официално откри нов шоурум в Бургас. Именно в морския град, в новото представителств ...
    20.04.2019
    13 030
    41
  • Mercedes-AMG се отказва от V12

    Култовият 12-цилиндров двигател на Mercedes-Benz ще отпадне от гамата на спортното подразделение AMG. Решението е продиктувано от все по-строгите екол ...
    07.10.2018
    13 412
    22