Отидете към основна версия

13 029 41

Новият Mercedes GLE кацна в Бургас

  • mercedes-benz-
  • силвър стар-
  • gle-
  • бургас

Официалният дистрибутор на Mercedes-Benz в България - Силвър Стар официално откри нов шоурум в Бургас. Именно в морския град, в новото представителство на марката, у нас за първи път беше показан новият Mercedes-Benz GLE.

Иновацията заменя излизащият в пенсия предходен модел, който е на конвейера от 2011 година. Новото GLE е построено на кросоувърската платформа на марката MHA (Modular High Architecture), която има много общи черти с модулната MRA (Modular Rear Architecture), на която се правят C, E и S-Klasse.

Интересно е, че мултимедийната система е MBUX, която е заимствана от A-Klasse и е разработена в България. Освен това новото GLE е първият Mercedes с новото E-Active Body Control окачване. Използването на това окачване налага интегриране на 48-волтова електрическа система.

4х4 системата е различна. При четирицилиндровите версии тя е опростена с междуосев диференциал и с електронна имитация на блокажи, при по-мощните версии е налична 4х4 система с електронна многодискова муфа.

По време на откриването на шоурума в Бургас, генералният мениджър на Силвър Стар Ролф-Юрген Заерле заяви пред наш екип, че в България новият Mercedes-Benz GLE ще се предлага на цени от 121 000 лв с ДДС и по-богато базово оборудване.

Любопитен факт е, че новото GLE е по-евтино в България, отколкото в Германия. По-конкретно цената на Силвър Стар е по-ниска с 11% за Mercedes-Benz GLE 300 d 4MATIC и Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC спрямо ценовата листа в Германия.

Що се отнася до новия шоурум в Бургас, то той се намира на ул. "Стефан Стамболов", а на специалното събитие по случая генералният дилър на луксозния автомобилен бранд изложи цялата продуктова гама от леки автомобили, ванове и камиони.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes-AMG обещава много по-спортен SL

    Следващото поколение на култовия роудстър SL ще има много общи черти с втората генерация на суперспортния GT, твърди главният изпълнителен директор на ...
    19.04.2019
    9 144
    20
  • Тествахме Mercedes-Benz CLS

    За първи път за CLS се заговори през 2004 година, когато първото поколение на този автомобил сериозно разбуни духовете в автомобилната общественост. Д ...
    09.03.2019
    24 139
    32