Отидете към основна версия

36 133 50

Така изглежда Toyota Tundra на 1.6 млн. километра (ВИДЕО)

  • toyota-
  • tundra-
  • пробег-
  • рекорд

За надеждността на автомобилите може да се спори безкрайно, но най-добрият атестат за нея си остава пробегът. Неотдавна полско представителство на Toyota се похвали с Corolla, изминала 1 млн. километра без почти никакви ремонти. Неубиваемото комби обаче трябва да навърти доста повече, за да достигне бялата Tundra от снимките.

Произведеният през 2007 г. пикап е навъртял 1 000 000 мили (1 609 344 км) и по всичко личи има сили за много повече. При това собственикът Аарън Марвънт от Луизиана работи като куриер в спедиторска фирма и изобщо не е жалил автомобила, което си личи по състоянието му.

"Тундрата" изглежда доста опърпана. По каросерията няма място без драскотини и вдлъбнатини, а седалките са протрити, но пикапът явно няма никакво намерение да се предава.

Аарън твърди, че за 12 години душманска експлоатация на практика не е плащал за поправки. 4.7-литровият V8 не е подлаган нито на основен ремонт, нито дори на пренастройване.

Когато километражът достигнал 1 270 000 км обаче, се наложила смяна на автоматичната скоростна кутия. Собственикът все пак признава, че често е претоварвал пикапа и го е използвал, за да дърпа закъсали колеги на пътя и ремаркета.

Това съвсем не е първата Tundra с подобен пробег. През 2016 г. друг собственик на същия модел от Луизиана получи чисто нов пикап от Toyota в замяна на стария. Тогава от японската компания обявиха, че смятат да разглобят рекордьора за детайлно проучване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Toyota замени пикап на 1.6 млн. км за нов

    Американецът Виктор Шепард от Хаума, Луизиана, получи чисто нова Toyota Tundra срещу пикапа от същия модел, с който за девет години изминал над 1 млн. ...
    14.05.2016
    53 371
    59